Vakcentrum voor kluizen

pand_emmeloord_bewerkt

In Emmeloord vind je langs de A6 een uniek centrum voor kluizen. Dit vakcentrum van Eijsink Afrekensystemen herbergt op ruim 1.500m² de meest complete collectie kluizen en brandkasten van Nederland. Kluizen zijn er in vele soorten, typen, maten en prijsklassen. Welke kluis voor jouw onderneming geschikt is, hangt af van wat je in de kluis wilt bewaren, waartegen je je eigendommen wilt beschermen en waar je de kluis wilt plaatsen.


Naast kluizen presenteren wij in dit pand ook afrekensystemen, betaalterminals en kopieerapparaten.

 

 

afroom inbraak brandwerend_salvus
Afstortkluis Inbraakwerende kluis Inbraak- en brandwerende kluis
data_safe_sentrybox smart safe 3
Data Safe Smart Safe

 

De juiste kluis hoe en wat

Kluizen zijn er in vele soorten, typen, maten en prijsklassen. Het is dus zaak, alvorens je tot aanschaf van een kluis overgaat, een aantal zaken goed op een rijtje te zetten en een aantal vragen met betrekking tot je persoonlijke situatie beantwoordt. Vragen die antwoord geven op aspecten zoals wat je in de kluis gaat bewaren, waartegen je je eigendommen in de kluis wilt beschermen en wat de beste plaats is om de kluis neer te zetten of in te bouwen. Deze samenvatting is een handig hulpmiddel bij de keuze van de juiste kluis voor uw situatie.

 

Drie soorten kluizen.

Er bestaan drie soorten kluizen. Kluizen die beschermen tegen diefstal en/of ongewenste nieuwsgierigheid (braakwerende kluizen), tegen hitte (brandwerende kluizen en safes), en tegen beiden (braak- en brandwerende kluizen).

 

Wat is een brandwerende kluis?

Brandwerende kluizen beschermen de inhoud tegen brandschade gedurende een bepaalde tijd bij een bepaalde temperatuur. Papier is ontvlambaar bij ca. 170°C.

 

Wat is een datasafe?

Een datasafe, ofwel een brandwerende datakluis, zorgt er voor dat magnetische informatiedragers (banden, diskettes, cd, microfilm, etc) beschermd worden tegen brand en vrijkomende gassen (o.a. chloorgas), stof en optredende magnetische velden. Deze informatiedragers kunnen worden beschadigd als de temperatuur hoger wordt dan 50°C met een maximale luchtvochtigheid van 85%. Worden bij een brand de toegestane maximale waarden overschreden, dan is het gevaar reëel dat de opgeslagen informatie in belangrijke mate misvormt wordt, dan wel geheel verloren gaat.

 

Wat is een braakwerende kluis?

Braakwerende kluizen zijn speciaal ontworpen en geconstrueerd voor aanvallen van buitenaf. De mate van de weerstand van de kluis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals metaaldikte, soort en aantal sloten, verborgen middelen om boren te voorkomen.

 

Wat is indicatie waardeberging van een kluis?

Bij braakwerende kluizen is de hoogte van de indicatie waardeberging van belang. Dit bedrag geeft aan hoeveel geld je aan contanten veilig in uw kluis kunt opbergen. Hoe hoger het bedrag, hoe braakwerender de kluis. De indicatie waardeberging wordt bepaald door de onafhankelijke Stichting Kwaliteitsbeoordeling Brandkasten (SKB) en wordt als richtlijn door verzekeraars gebruikt.Wij raden je aan ten alle tijden met je verzekeringsmaatschappij te overleggen in hoeverre het geld dat je bewaard in de kluis is verzekerd. In ieder geval dienen alle kluizen tot een gewicht van 1000 kg op een deugdelijke wijze verankerd te worden.

 

Getest volgens de zwaarste normen.

Brandwerende kluizen worden volgens de zwaarste normen getest, namelijk VDMA (Duitsland) en UL (Amerika). Wat houden deze testen in? Een kluis wordt 1 of 2 uur blootgesteld aan een temperatuur van rond de 1100°C. Hierna volgt een valtest van ca. 9 meter om een val van een etage na te bootsen. Gedurende de gehele procedure, inclusief een natuurlijke afkoeling tot wel 12 uur, mag de temperatuur niet boven de genoemde 170°C voor brandwerende safes en boven de 50°C voor datasafes komen

 

Inhuizing

Leveringen vinden plaats op de begane grond, gelijkvloers en achter de eerste sluiting. Inhuizing en verankering is mogelijk tegen meerprijs op basis van nacalculatie. Indien gewenst, kunnen wij dit voor je regelen.

 

Webshop

Bestellen van kluizen kan eenvoudig via onze webshop.

 

Info aanvraag