PERSBERICHT - booq biedt commissievrij rechtstreeks tafels reserveren in Google

14 februari 2019

Doorklikken naar de website of Facebook van een restaurant is voortaan niet meer nodig: dankzij booq Tafelreservering kunnen de gasten van horecaondernemers al réchtstreeks vanuit Google een tafel regelen. Hiervoor werkt de commissievrije reserveringssoftware samen met het nieuwe Reserveren met Google. Naast de Google zoekresultaten zien geïnteresseerden realtime de beschikbaarheid van het door hen gezochte restaurant, waarna ze een reservering kunnen plaatsen.

Reserveren met Google is een nieuwe dienst van de zoekmachinegigant, dat onder meer het direct reserveren van een tafel vanuit de zoekresultaten én Google Maps mogelijk maakt. Werken restaurants met booq Tafelreservering, dan wordt de speciale Google widget hier direct aan gekoppeld. Reserveringen vanuit Google verschijnen daardoor, net als die vanaf de eigen website of Facebook, direct in de planning. Reserveren is alleen mogelijk met een Google account, wat de kans op no-shows aanzienlijk verlaagt.

3-5% meer boekingen

Voor horecagasten is dit systeem nog makkelijker en sneller dan reserveren vanuit de website zelf. Voor ondernemers biedt de nieuwe ontwikkeling een extra groot bereik, verbeterde zichtbaarheid én meer inzicht in hun online kansen. “Op basis van de eerste resultaten en feedback van Google verwachten we dat ondernemers met de combinatie van booq en Google 3 tot 5 % meer boekingen ontvangen.”, vertelt Bjorn Nijhuis (operationeel directeur Eijsink). Eijsink heeft deze koppeling voor booq Tafelreservering en Google gerealiseerd met partner eTender.

Commissievrij

Voor het direct reserveren vanuit de zoekmachine rekent booq Tafelreservering geen kosten per couvert. Datzelfde geldt voor reserveringen via websites of Facebookpagina’s: de software is volledig commissievrij. Uniek in de branche. Bovendien vraagt Google zelf ook geen kosten aan deelnemende restaurants die gebruik willen maken van hun reserveringswidget, wat de samenwerking met booq Tafelreservering extra aantrekkelijk maakt.

booq Tafelreservering

booq Tafelreservering is ontwikkeld om snel en gemakkelijk reserveringen te beheren. Met behulp van een tafelplattegrond op maat versleep je agenda-items voor de meest optimale bezetting. In één oogopslag heb je als ondernemer overzicht van je reserveringen. Gasten in- en uitchecken en walk-ins verwerken is ook erg makkelijk. De software blijft innoveren en maakt zich hard voor de beste reserveerervaring voor gasten, medewerkers én ondernemers.