booq Payment: betaalinnovatie waarmee gasten zelf het moment van afrekenen bepalen

23 juni 2021

Het alles-in-één softwareplatform van booq is uitgebreid met booq Payment! Deze nieuwste innovatie op het gebied van betalen maakt het voor gasten mogelijk om via op de QR-code op de kassabon af te rekenen wanneer zij willen. Nooit meer wachten op een medewerker dus! Hiermee zetten we een van de grootste horeca-ergernissen aan de kant. Bovendien scheelt het je team handelingen waardoor je met minder mensen méér kan doen. Scan to pay!

Afrekenen via QR-code zonder te wachten

Of het komt doordat een gast niet gezien wordt, een medewerker een pinapparaat haalt of omdat een runner niet over de rekening beschikt; de grootste ergernis in de horeca is het wachten om te betalen. Dankzij booq Payment is dit verleden tijd. Bij uitgifte van de eerste bestelronde door de runner krijgen gasten een kassabon met unieke QR-code. Deze is gekoppeld aan een openstaande order waarmee de betaling voldaan kunnen worden.

Wanneer je gast besluit dat het tijd is om te betalen scant hij de QR-code, controleert de rekening op zijn mobiele telefoon én betaalt online via bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. Hierbij is de mogelijkheid om fooi te geven. Nadat de betaling is afgerond, is de QR-code niet langer bruikbaar. De volgende gasten aan dezelfde tafel ontvangen dus weer een nieuwe, unieke QR-code.

Verlies geen onnodige tijd aan betalingen

Met deze nieuwe omnichannel betaalmethode spelen we in op de behoefte van ondernemers om op servicegerichte wijze met minder mankracht méér werk te verzetten. booq Payment is volledig gekoppeld met kassasysteem booq POS waardoor in de handheld of vaste kassa te zien is wanneer een tafel is vrijgekomen en gasten afgerekend hebben. Verhuizen gasten van tafel, dan blijft de unieke QR-code hetzelfde. booq Payment bespaart je team kostbare tijd en handelingen die ze normaal gesproken kwijt zijn aan betalingen. Als hulpmiddel bij het personeelstekort kun je met minder mensen kun je méér doen!

Niet alleen voor de ondernemer biedt booq Payment voordelen. Het moment dat de gast wil afrekenen, bepalen zij nu zelf. Het is niet meer nodig om op een bedieningsmedewerker te wachten, wat als grote horeca-ergernis wordt beschouwd. Superservice! Wil de gast liever op een medewerker wachten met het online afrekenen? Ook geen probleem; de QR-code van de openstaande order is ook scanbaar op de handheld.

Nieuwsgierig naar booq Payment? Lees hier meer over de features.

Wil je aan de slag met booq Payment. Neem contact met ons op.