Camping & Beachresort Julianahoeve: waar de horeca campingniveau ontstijgt

15 februari 2021

Binnen enkele minuten sta je met je gezin op het wonderschone strand van Renesse. Vijf-sterren Camping & Beachresort Julianahoeve blinkt uit in het ontzorgen, haar faciliteiten en horecabeleving. En dat is geliefd bij vele vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Het middenplein is het kloppende hart met het theater, zwembad, restaurant Eb & Vloed en Foodcourt42. Het afgelopen jaar werd alle horeca volledig verbouwd met als resultaat twee waanzinnig nieuwe concepten. Wij spraken Leroy Hendrickx, die samen met Remco de Waal de horeca exploiteert.

Vele families komen al generaties lang naar Julianahoeve om vakantie te vieren met eigen of te huren tenten, caravans, chalets en lodges. Voor jong en oud is genoeg te beleven want ‘als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben papa en mama vakantie’. Van zwemparadijs tot privé-sanitair, animatie tot supermarkt, sportterrein tot wellness. Op en rondom de camping in het mooie natuurgebied Schouwen-Duiveland is van alles te beleven. Hier vind je rust, én zeehonden!

Het park niet meer af

‘Gastgerichtheid’ is het credo binnen team Julianahoeve. Voor de buitendienstmedewerker die vanaf 6 uur 's ochtend zwerfafval ruimt tot de animator bij de avondvoorstelling. Wanneer je het park oprijdt, hoef je vanwege de vele en luxe faciliteiten het terrein eigenlijk de hele vakantieweek niet meer af. “Op het moment dat gasten de slagboom passeren, geven wij door ontzorging het gevoel van vakantie. En dát proberen we door te trekken in onze horeca”, vertelt Leroy.

 

Grote wisseltruc

Bij Julianahoeve ligt de lat als Ardoer kwaliteitscamping hoog en om gasten te blijven verbazen is renovatie dagelijkse kost. Ten grondslag aan de realisatie van nieuwe horeca lagen kwaliteitsverbetering, routing en capaciteitsvergroting. Leroy: “Ooit leek het slim om vanuit het zwembad in het restaurant een hapje te kunnen eten. In het gebouw ertegenover zat de snackbar. Maar tijden en doelgroepen veranderen. Een apart à la carte restaurant en fastfood bij het zwembad passen beter. Dus we kwamen erachter dat we ze van plek moesten omwisselen. Een gigantisch project, dat onze terugkerende gasten fantastisch vonden om te volgen. Ze stonden te trappelen van ongeduld toen de deuren uiteindelijk op 1 juni 2020 open mochten.”

Foodcourt42

Bij fastserviceconcept Foodcourt42 stap je binnen voor een lekkere en gemakkelijke maaltijd. Ideaal na een uitstapje in de omgeving of bezoek aan het zwembad. Juultje - de kreeftachtige mascotte van Julianahoeve - zit bij de entree in zijn bootje en binnenspeeltuin Atlantica ligt binnen handbereik.

Combinatiebestellingen stroomlijnen

Met een capaciteit van 150 zitplaatsen en grote diversiteit in het assortiment biedt Foodcourt42 veel meer dan een eenvoudige snackbar. Geïnspireerd op Amerikaanse foodcourts in warenhuizen kun je alles van versbelegde broodjes tot pizza, hamburgermenu’s tot ijs, koffie en donuts tot friet en snacks, bij dezelfde balie afhalen.

“We zijn sterk in combinatiebestellingen. Wil een gezin een pizza, een hamburger en twee kindermenu’s, dan hebben we die gelijktijdig klaar. Met dank aan onze 7 digitale keukenschermen – elke station heeft een eigen werkscherm – worden bonnen uitgesplitst en zien onze medewerkers in de keuken de live-status van elkaars gerechten. Op de afhaalschermen kunnen gasten de bestelling volgen, om ter plekke op te eten of mee te nemen. In het hoogseizoen bezorgen we ook bij de accommodaties!“

Hogere besteding door slimme selfservice

Ook voor het bestellen van de gerechten is aan snelle en slimme service gedacht: “Dankzij onze vier bestelzuilen zien gasten de gerechten met foto’s en promoten we artikelen. Het valt ons op dat we hiermee de keuzes van de gast kunnen beïnvloeden. Door de zuil bijvoorbeeld te starten met de weergave van onze combimenu’s, wordt veel vaker een menu gekozen dan een losse friet. En door het aanbieden van sauzenopties bij snacks, stimuleren we bijverkoop. Dit laat de gemiddelde bestedingswaarde stijgen!

De meertaligheid van de bestelzuilen is voor ons ook echt een uitkomst nu we de laatste jaren naast Duitse en Belgische gasten, ook Franssprekende Luxemburgers ontvangen.”

Eb & Vloed à la carte restaurant en lounge

Wie zin heeft om ‘echt’ uit eten te gaan is welkom in het stijlvolle restaurant en lounge Eb & Vloed, die de kleine menukaart transformeerde naar hoogwaardige à la carte. Neem een Burger du Chef, Poke bowl Zee of Kogelbiefstuk met peper-cognacsaus. Voor een betaalbare prijs, want de prijzen liggen net wat lager dan in het centrum van Renesse om gasten op het park te houden. Een andere troef is het spaarsysteem bij kindermenu’s, waarbij kinderen door muntjes te sparen cadeautjes kunnen uitkiezen.

Maximale beweegvrijheid

De grens tussen de 150 zitplaatsen binnen en 120 buiten is zo klein mogelijk gemaakt. Dankzij een serre, overkapping, screens en terrasverwarming kunnen gasten tijdens alle weersomstandigheden in het restaurant worden ontvangen. Ook hier speelt digitalisering een belangrijke rol: ”Door met handhelds te werken, nemen we orders sneller op. En omdat alle orders automatisch worden doorgestuurd naar de keuken en bar, helpen we meerdere tafels na elkaar, zonder eerst terug naar de bar te moeten lopen.”

Aangekleed met een knipoog naar de kustomgeving, kan je bij het gezellige Eb & Vloed op ieder moment van de dag genieten van een lekkere kop koffie, lunch of diner. En vergeet de borrel niet! Want door ’s avonds bij de bar of het haarvuur een wijntje, cocktail en fingerfood te nuttigen maak je de dag compleet. Terwijl de kids zich vermaken bij de spelletjeswand.
 

Horeca-ondernemen op een vakantiepark

In de zomer van 2020 was het hek van de dam en zat de camping overvol. Vele Nederlanders kozen vanwege corona voor een vakantie binnen de landsgrenzen. Vaste stacaravans werden uitgeleend aan familie en de hele zomer bezet. “En dan is het soms lastig bijbenen”, aldus Leroy. “Intuïtieve automatisering helpt ons. En laat onze brede basis personeelsbezetting in bedrijf of het nu ‘normale’, speciale weekenden of vakantieweken zijn. Voor ons personeel is de dynamiek van vaste en toch vaak wisselende gasten wat het werk zo mooi maakt. Waarbij we telkens met trots onze nieuwste menu’s laten zien.”

Kwaliteitshoreca voor iedereen

De gemeente van Renesse en haar ondernemers bouwen hard aan het imago dat moet veranderen van feestoord naar knusse familiebadplaats. Het kindvriendelijke Eb & Vloed en Foodcourt42 zijn daarom ook voor niet-campinggasten toegankelijk. “Hoewel de slagboom een drempel lijkt, willen we ook mensen uit de buurt enthousiasmeren over onze kwaliteitshoreca. Hierbij zit de uitdaging in de randseizoenen. Door de inzet van sociale media, mond-tot-mond-reclame en het uitnodigen van ondernemers uit de buurt hopen we jaarrond open te kunnen.”

Wil je net als vakantiepark Julianahoeve efficiënter werken en ben je benieuwd welke processen we in jouw zaak kunnen digitaliseren? Neem vrijblijvend contact met ons op.