GRACE lunchroom: méér dan een ontmoetingsplek

5 november 2021

Een droom die werkelijkheid werd. Dat is GRACE lunchroom, onderdeel van ontmoetings- en jeugdcentrum De Bron. Jaren geleden droomden de oprichters er al van om een plek te creëren waar iedereen uit Bunschoten-Spakenburg en omgeving welkom is.

Grace Lunchroom is een uniek plekje in het dorp, met het mooie doel om iedereen een ‘tweede thuis-ervaring’ te geven. In de lunchroom is iedereen welkom. Niemand uitgesloten. Dit is iets wat voor de initiatiefnemers heel belangrijk is: je mag er zijn en gezien worden. Vandaag de dag vinden er laagdrempelige ontmoetingen plaats tussen mensen met allemaal verschillende achtergronden. Wij spraken Dan van der Horst, centrummanager van ontmoetings- en jeugdcentrum de Bron.

GRACE lunchroom in een notendop

“Bij Grace hangt een warme sfeer, mensen kunnen hier ongedwongen genieten van een lekkere kop koffie of een heerlijke lunch. Het concept is als volgt: we werken met een paar vaste medewerkers en we hebben een team collega’s met een verstandelijke beperking. Deze mensen krijgen vanuit de dagbesteding een fijne werkplek.” Behalve als lunchroom, is Grace ook geopend als buurthuis Grace Home. Van maandag tot en met woensdag kunnen zowel ouderen als jongeren hier binnenlopen om elkaar te ontmoeten in een vertrouwde omgeving.

Concerten en diners 

In samenwerking met EventsForChrist organiseert De Bron vaak evenementen, zoals concerten. “Hier komen mensen vanuit het hele land naar toe. Voorafgaand aan het concert kunnen mensen genieten van een 3-gangen-diner en na afloop is er nog de mogelijkheid om te borrelen in het café.” Ook bij Grace Home worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo organiseren ze diners voor mensen die eenzaam of hulpbehoevend zijn. “Deze mensen kunnen hier gratis komen eten. Onze vrijwilligers koken voor hen een heerlijk 3-gangen-diner. We zijn blij te zien dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid.”

booq van Eijsink als oplossing

Om alle processen in goede banen te leiden koos Stichting de Genadebron voor de oplossingen van Eijsink. “Wat wij als stichting belangrijk vinden is kwaliteit. Na wat onderzoek te hebben gedaan bij andere horecabedrijven kwamen we uit bij Eijsink. Ons ontmoetings- en jeugdcentrum moet voor iedereen een veilige en leuke plek zijn. Een goed werkend en geautomatiseerd kassasysteem draagt hieraan bij. Bovendien is het POS systeem gebruiksvriendelijk en is het inzetten van extra kassa’s zo gepiept.” Daarnaast biedt QR-bestellen, in samenwerking met de bestelsite, uitkomst: “We kunnen hiermee ons personeel ontlasten en met minder mensen méér doen. En dankzij de Personeelsplanner kunnen we eenvoudig een goed werkrooster maken voor zowel ons personeel als onze vrijwilligers. We zijn zeer tevreden met de booq oplossingen van Eijsink, het is een fantastisch stabiel platform!”

“Wat wij belangrijk vinden is dat de Bron en GRACE lunchroom een plek is voor iedereen. Ik hoop dat velen ons voorbeeld volgen en dat er meer van dit soort ontmoetingscentra mogen komen.” - Dan van der Horst, centrummanager de Bron

Wil je net als GRACE lunchroom aan de slag met booq POS, QR-bestellen en Personeelsplanner? Neem vrijblijvend contact op: bel, mail of kom langs in een van onze showrooms!