ISO/IEC 27001 certificering behaald

12 juni 2019

Eijsink is vanaf heden ISO/IEC 27001 gecertificeerd! De 27001 ISO-certificering geeft aan dat de informatie- en managementsystemen van Eijsink aan hoge, wereldwijd erkende normeisen op het gebied van informatiebeveiliging voldoen.

ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001 beschrijft hoe informatiebeveiliging procesmatig ingericht dient te worden door middel van de inzet van de juiste ICT-middelen, standaardprocedures en bedrijfsrichtlijnen. Binnen Eijsink is hiervoor een Information Security Management System (ISMS) geïmplementeerd. Het veilig opslaan en verwerken van gegevens werd al gewaarborgd; dat is nu nóg beter gestroomlijnd en volgens de internationale norm beschermd. Tevens toont de ISO/IEC 27001 certificering officieel aan dat Eijsink het belang van informatiebeveiliging onderschrijft en haar medewerkers op een verantwoorde manier met gegevens omgaan. “Informatiebeveiliging is voor Eijsink altijd ontzettend belangrijk geweest, omdat er dagelijks informatie met klanten wordt uitgewisseld”, vertelt Ferenc Birkenhäger (algemeen directeur). “Nu wordt dat ook officieel erkend met onze ISO-certificering!”

”Binnen Eijsink blijven we onze processen continu verbeteren om onze klanten te kunnen garanderen dat hun informatie bij ons veilig is. Met meer dan 230 medewerkers in dienst is het belangrijk dat het voor iedereen helder is wat informatiebeveiliging voor Eijsink betekent en hoe het toegepast moet worden in de dagelijkse werkzaamheden. Voorbeelden zijn dat iedere collega een training heeft gehad en we intern het boekje ‘De 10 gouden veiligheidsregels’ hebben opgesteld, die onze huidige en nieuwe medewerkers leert om de ISO/IEC 27001 in de praktijk toe te passen. Daarnaast kan een ISO-standaard een voorwaarde zijn om een partnership aan te gaan of om een bestaande samenwerking te intensiveren. Het behalen van de certificering is dan ook een mijlpaal waar we erg trots op zijn.”