Parnassia aan Zee - uitwaaien bij het duinpaviljoen

25 mei 2018

Parnassia aan Zee is een uniek duinpaviljoen gelegen in het uitgestrekte landschap van Nationaal Park de Kennemerduinen. Hier beleef je in alle jaargetijden de combinatie van lucht, strand en zee. Een parel in de natuur. Sinds oktober 2017 waait er een andere wind door Parnassia en is het in handen van Bibitor. Wij spraken directeur Alexander Breedijk.

Waar staat Parnassia aan Zee nu en waar wil het naar toe?

“Parnassia aan Zee is al meer dan 50 jaar een begrip in regio Bloemendaal. Als een klein keetje begonnen in 1958, uitgegroeid tot strandzaak en later, omdat het omgeslagen werd door de storm, hoger gebouwd op het duin. Nu wij eigenaar zijn, is het plan het interieur en exterieur van Parnassia in 2 jaar tijd te vernieuwen. Het duinpaviljoen krijgt zijn oudtijdse stijl terug in combinatie met een klassieke en moderne uitstraling. Zo zijn we van start gegaan met een nieuwe menukaart met verrassende gerechten van lunch tot foodsharingplanken tot verschillende zoetigheden. De volledige nieuwe bar is al gerealiseerd, én dit voorjaar gaan we de vergaderzalen,  de kiosk en het terras aanpakken. Het doel is met investeren stappen te zetten voor de gast en de beleving beter te maken. Achter de schermen zullen we steeds professionaliseren.”

Wat is het concept achter Parnassia aan zee?

 “Ons duinpaviljoen is de enige horecazaak in de Kennemerduinen aan het strand, binnen 2 kilometer is er geen ander te vinden. Gelegen op de top van een duin met schitterend uitzicht over strand en zee. Het gebied is één en al natuur en schoonheid. Deze ongedwongen natuurbeleving maakt deel uit van ons concept. Bij ons vindt je geen feestende mensen en lawaai, maar een prachtig houtvuur plus goed en lokaal eten. Wanneer je aan het eind van de dag langskomt, rijd je bijna tegen de damherten aan die uit de duinen tevoorschijn komen. Parnassia aan Zee is een magische plek waar je vaak terugkomt en je alle stress verliest.”

Wat maakt het duinpaviljoen zo bijzonder?

De Kennemerduinen vormen het grootste gebied van het nationaal park. De dynamiek in het landschap is groot, waardoor er een rijke flora en fauna te zien is. De kans is groot dat je tijdens het wandelen een groep wilde Konikspony’s, Schotse hooglanders of kudde schapen tegenkomt. Te midden van al het ‘natuurgeweld’ biedt Parnassia je 365 dagen per jaar een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht, hapjes en drankjes. Op een zonovergoten terras of bij een knapperend haardvuurtje. Direct naast het paviljoen is een grote parkeerplaats, vanwaar je de duinen en het strand kan betreden. Het pad aan de ene kant van Parnassia brengt je naar de zee en aan de andere kant stap je zo de grote, mooie en spannende duinen in. We zijn een ideaal vertrekpunt voor een lange strandwandeling of fietsroute, en de hond mag gewoon mee. Tijdens een pauze bij Parnassia aan Zee puf je lekker uit om daarna vol energie op pad te gaan. Daarnaast is Parnassia de ideale plek voor een inspirerende vergadering, brainstormsessie of teambuilding met onze zes vergaderruimtes. De vergaderruimten zijn volledig aangepast aan de eisen van nu met het nieuwste meubilair en apparatuur. Ook kan je voor product presentaties of familiebijeenkomsten bij ons terecht. Romantisch trouwen op het strand behoort ook tot de mogelijkheden. Het adembenemend uitzicht of de magische zonsondergang krijg je er standaard bij!”

 Parnassia aan Zee werkt met booq van Eijsink. Met deze slimme tabletkassa worden bestellingen razendsnel verwerkt. Rekeningen splitsen en upselling stimuleren is extreem eenvoudig. En door de cloudbased backoffice heeft Parnassia aan Zee overal realtime inzicht in de nieuwste verkoopdata