Nederlandse horeca-events waar je in 2021 (online) bij wilt zijn

27 januari 2021

Als horecaondernemer wil je voortdurend op de hoogte blijven van trends, nieuwe producten en ontwikkelingen. Beurzen en events bundelen deze informatie en zorgen dat je gedurende het bezoek efficiënt inspiratie en kennis kunt opdoen. Ondanks dat het afwachten is welke events fysiek door kunnen gaan of via online streaming, staan er in 2021 zeker events gepland die je absoluut niet mag missen. Wij hebben een lijst gemaakt:

Onze Eijsink-webinars

Omdat er minder fysieke events te bezoeken zijn, komen we virtueel naar je toe. Het hele jaar door, op het moment dat jóu uitkomt. Wil je processen digitaliseren en optimaliseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Bekijk onze gratis webinars over het kassasysteem van de toekomst, strategische personeelsplanning, digitale orderverwerking in de keuken, meer rendement uit je reserveringen en online bestelmogelijkheden. We helpen je graag op weg om het maximale uit je zaak te halen.

Op elk moment beschikbaar

Horecava Limited

De Horecava is een begrip: de grootste horeca vakbeurs van Nederland. Helaas zullen we voor het eerst in 65 jaar het event in de RAI moeten missen, maar niet helemaal want er wordt een virtueel event georganiseerd. Zeven virtuele stages vormen op 1 februari het nieuwe event Horecava Limited. Net zoals je gewend bent van een normale Horecava, staat  het dagprogramma bomvol kennissessies, innovaties, start-ups en tastings. Daar wil je bij zijn!

Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze sessie ‘Is digitalisering juist een kans of bedreiging’  samen met Sergio Vyent (bekend maître van First Dates). Vraag hier een gratis toegangscode aan.

1 februari

Terras Kickstart

De Misset Horeca Terras Kickstart (eerder Bootcamp) is al 10 jaar op rij hét kennisevent over terras voor de horecaprofessional en wordt georganiseerd voor de start van het terrasseizoen. Tijdens deze dag delen bevlogen ondernemers, ervaringsdeskundige​n en professionele spreker​s uit de​ branche de nieuwste inzichten, tips en trends tijdens workshops. Dit jaar zal de organisatie het event niet in het Inspirium in Breda hosten, maar online. Hierover zal later meer bekend worden.

15-18 maart

Michelinsterren uitreiking

Normaal gesproken zouden de Michelinsterren al uitgereikt zijn, met enige vertraging vindt de sterrenceremonie van Michelin Gids Nederland op 29 maart in het DeLaMar Theater in Amsterdam plaats. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben gekroond met een Michelinster of -bordje. Talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders staat centraal. Aansluitend zal de gids in digitale vorm worden uitgebracht.

29 maart

Terras Top 100

Jaarlijks een fantastisch, feestelijk event met vele winnaars. De gerenommeerde Misset-lijst zet honderden bedrijven in beweging om bezocht te worden door mystery visitors en een vakjury. De organisatie hoopt, indien de horeca open mag en het traject van start kan gaan, een dubbel zo mooie Terras Top 100 neer te zetten. Het feest heeft als locatie de winnaar van vorig jaar, in dit geval 2019: De Werf in Veere.

5 juli

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam: misschien na de Horecava wel de bekendste en grootste horecabeurs van Nederland. Helaas afgelast vanwege corona in 2020, maar klaar om records te breken met een veelzijdig programma voor 2021. Met ruim 500 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en masterclasses. En natuurlijk de finale van Bocuse d’or Nederland, de Oyster World Cup en Euro-Toques Young Chef Award.

20-22 september

BBB Maastricht en Folie Culinaire

Een oude bekende onder de horeca-events in Nederland en nog steeds crème de la crème: BBB Maastricht. Ondanks dat het belang van de beurs zo groot was, kon voor het eerst in 66 jaar de beurs in 2020 geen doorgang vinden. De BBB staat bekend als een groot succes en laat nog steeds jaarlijks consistentie in bezoekersgroei zien. Op de beursvloer barst het van inspiratie op het gebied van gastronomie, eten en drinken en leveranciers. Bij Folie Culinaire: het exclusieve neusje van de zalm, tonen (inter)nationale sterrenchefs hun kunsten tijdens kook- en productpresentaties. En dan zijn er ook nog Chefs Battles; kookwedstrijden waarbij alles draait om jong culinair talent.

11–13 oktober

Gault & Millau Awards

Elk jaar publiceert Gault & Millau hun restaurantgids om chefs, horecagelegenheden en gerechten te eren. De missie is om een lijst samen te stellen van beste restaurants om mensen de Nederlandse gastronomie te laten ontdekken en talent en creativiteit te belonen. De lijst bestaat uit maar liefs 800 restaurants en natuurlijk de awardwinnaars in categorieën als ‘ Chef van het jaar’, ‘Bistronoom van het jaar’ en ‘Aziatisch restaurant van het jaar’.

November/december

Entree Awards

De Entree Awards worden door horecaondernemers gezien als dé horecaprijzen. Jaarlijks een spannend moment. De vakjury van hospitalityprofessionals, samengesteld door magazine Entree, beoordeelt de 50 meest onderscheidende en nieuwe horecazaken geopend of gerestyled in Nederland. Er zijn totaal 13 categorieën voor restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs. Vanwege de corona-impact op de horecabranche werd de editie van 2020 naar 2021 verschoven.

November

Uitreiking Bib Gourmand

Al sinds 1995 deelt de jury van Michelin de Bib Gourmand uit aan restaurants die uitzonderlijk goed eten serveren voor een schappelijke prijs. Dit om te laten zien dat luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. De criteria voor het bemachtigen van een Bib Gourmand zijn duidelijk: een volledig keuze menu aanbieden (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 39 euro. In 2020 waren er 133 Nederlandse restaurants opgenomen waarvan 17 nieuwe. Voor 2021 zal de Bib Gourmand Benelux gids in november voor de 14e keer verschijnen.

November

 

Event of niet, wij staan voor je klaar. Benieuwd welke mogelijkheden wij je kunnen bieden?