Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.

Terug

Deel

5x onmisbare terrastech voor 2022

Annabelle
13 mrt 2022
Leestijd 3 min

Het terrasseizoen is het moment om te shinen. Om alles op jouw terras zo efficiënt mogelijk te laten verlopen én optimale gastvrijheid te bieden is slimme hardware onmisbaar. In dit artikel lees je welke terrastech niet mag ontbreken op jouw terras.

1. Handhelds

Stipt op nummer één staat de handheld. Deze mobiele kassa is ideaal voor je terras om meerdere redenen. Met een handheld beweeg je soepel van tafel naar tafel en komt iedere order automatisch uit bij de juiste bonprinter of digitale bar/keukenscherm. Je hoeft nooit naar een centrale kassa om daar bestellingen in te voeren. Daardoor maakt de bediening minder meters en zijn ze continu zichtbaar op het terras aanwezig. Daarnaast geeft een handheld een geheugensteuntje door automatisch uitvraagherinneringen en upsell-suggesties te tonen. Bovendien heeft de bediening aan tafel inzicht in de verse dagvoorraad en dat voorkomt teleurstellingen achteraf!

2. QR-bestellen

Een andere slimme oplossing, en zeer geschikt voor het terras, is bestellen via QR-codes. QR-bestellen ontzorgt je personeel en maakt dat gasten nooit lang hoeven te wachten om te kunnen bestellen. Ze scannen met hun eigen smartphone een QR-code en bestellen via de bestelsite zelf een drankje of een gerecht. Dit kan bijvoorbeeld via een QR-bordje op tafel, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een speciale QR-code mee te printen op de kassabon en die te overhandigen bij het uitserveren van het eerste drankje. Met die QR-code kunnen gasten ook zelfstandig bijbestellen op dezelfde rekening en alles in één keer betalen. Dat scheelt jou ook flink in de transactiekosten! En heeft je gast een speciaal verzoek? QR-bestellen kan gewoon afgewisseld worden met bestellen bij een medewerker. Zo bied je gastvrije omnichannel service

3. Digitale bar- en keukenschermen

Als je bestellingen vlotter binnenkomen, moet je ze ook sneller bereiden en uitserveren! Digitale bonnenschermen in de bar en/of keuken zijn dan een verademing. Iedere bestelling, via de handhelds en QR-codes, verschijnt hiermee automatisch op de plek waar hij klaargemaakt moet worden. De borrelplank bijvoorbeeld bij de koude kant en de bitterballen bij de warme kant. Iedere bon staat automatisch in de juiste pak/bereidingsvolgorde, je ziet een tijdsaanduiding wanneer de bon is gestart en kunt bestellingen uit dezelfde wijk snel samenvoegen en gezamenlijk bereiden dankzij kleurcoderingen. Dit en andere slimmigheden maken dat dat de doorloopsnelheid enorm wordt verhoogd.

4. Handheld en pin in één device

Nooit meer wachten op het pinapparaat van een collega; met een handheld en pin in één help je gasten op het terras met bestellingen opnemen en afrekenen met hetzelfde apparaat. Een handheld en pin in één, zoals de Compact A77, is gemakkelijk te bedienen en zo compact als een smartphone waardoor de bediening het gemakkelijk bij zich draagt. Bovendien is een handheld en pin in één ook kostentechnisch zeer interessant.

5. Betalen via QR

Naast bestellen via een QR-code, behaal je op jouw terras ook winst door gasten te laten betalen via een QR-code. Gasten scannen de QR-code op de kassabon die ze bij het eerste rondje drankjes gekregen hebben, controleren de bestelling, voegen de gewenste fooi toe en voltooien de betaling door middel van online bankieren. Hierdoor hoeven ze niet te wachten op de aanwezigheid van een medewerker. En willen gasten juist wel liever bij een medewerker afrekenen? Naast de QR-code op de kassabon, kan de bediening ook een QR-code genereren op een (normale) handheld. Gastvrij en efficiënt.

Ook interessant

Digitalisering kan
je leren

Facebook
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:00 uur
Telefoon
Bel ons via
0880 55 66 77
mail
Mail ons via
info@eijsink.nl