100 miljard euro aan pinbetalingen gedaan

18 januari 2018

Een mijlpaal in Nederland: voor het eerst in ons land is er voor meer dan 100 miljard euro aan pinbetalingen gedaan. Het record omvat om precies te zijn 100,6 miljard betalingen met pinpassen vorig jaar. Dit nieuws werd vandaag door Betaalvereniging Nederland bekendgemaakt. Het perfecte moment om in te zoomen op de ontwikkelingen rondom pinbetalingen.

Steeds meer mensen gebruiken hun pinpas ook voor een ‘klein’ bedrag. Bij 16 procent van de pinbetalingen werd een bedrag tot 5 euro afgerekend en bij twee derde ging het om een bedrag van maximaal 20 euro.

Met name in de kerstperiode gingen de pinbetalingen door het dak: in de week voor kerst werd de omzet die behaald is met klanten die pinnen geschat op 3,3 miljard euro, in tegenstelling tot iets minder dan 3 miljard in 2016.

Contactloze betalingen verdubbeld

Één belangrijke ontwikkeling is de groei van het aantal contactloze betalingen. Die verdubbelde vorig jaar van 24 naar 49 procent. De meest contactloze betalingen vonden plaats in de supermarkt, ruim een derde. Daarop volgend zijn de contactloze betalingen in de horeca en bij onbemande verkoopautomaten. Eerder dit jaar maakte KNH al bekend dat inmiddels meer dan de helft van de pintransacties in de horeca contactloos is. En daarbij gaat het niet alleen in snelle to-go-zaken, maar ook in cafés, restaurants en clubs.

Contactloos betalen is enorm aan het groeien en ook het gebruik van de smartphone voor elektronische betalingen wordt steeds populairder. Het sturen van een Tikkie of Betaalverzoek, waarmee je gemakkelijke betaalverzoeken kan doen voor vrienden of collega’s, draagt zeker bij aan deze groei.

Stap over op betaalterminals met NFC, geschikt voor contactloos betalen

Ga mee in de stijgende groei van contactloze pinbetalingen met betaalterminals met Nield Field Communication. Contactloze pinbetalingen worden razendsnel verwerkt. De betaalpas of mobiele telefoon wordt kortstondig dichtbij de betaalterminal gehouden en bij bedragen tot €25 euro is geen pincode nodig. Deze betaalterminals bieden jezelf de hoogst mogelijke veiligheid plus nóg meer betaalgemak en service voor je klanten. Meer weten over de mogelijkheden van contactloos betalen? Neem contact met op!

Loopt het certificaat van jouw betaalterminal in 2019 af? Wacht dan niet te lang en wissel deze nu voordelig bij ons in! We hebben mooie vroegboekaanbiedingen tot wel 50% korting!

Bronnen: Betaalvereniging Nederland en KHN