Thema horeca terras 2023
Maximale omzet en gastbelevingop jouw terras
Het terras als omzetmaker
Het terras heeft zijn waarde de afgelopen jaren absoluut bewezen! Steeds meer ondernemers maken het terras 365-dagen toegankelijk als verlengstuk van hun zaak. Een goedlopend terras vraagt om een professionele aanpak en een verzorgde, uitnodigende look & feel! Laat je inspireren door onze tips.
Waardevolle terras kennis om te delen
4 slimme oplossingen voor meer omzet én gastbeleving op jouw terras
Continue service dankzij QR-bestellen
Ontzettend druk en toch snelle service garanderen? Je kunt je gasten de mogelijkheid bieden om zélf te bestellen via een QR-code. Combineer je dit met een warm onthaal door je gastvrouw, dan zullen je gasten deze keuzevrijheid juist als éxtra gastvrij beschouwen. Bijkomend voordelen: het is fijn voor je medewerkers dat de bestellingen zich spreiden op de echte piekmomenten en het aantal bestellingen neem toe.
Snel afrekenen via pin of QR-code
Niets is vervelender voor gasten dan 'moeten wachten om te kunnen betalen'. Inmiddels zijn er diverse betaaloplossingen beschikbaar waarmee je gasten supersnel afrekenen. Denk aan mobiele pinapparaten die je altijd bij je kunt dragen. Maar middels slimme QR codes kun je ook iedere handheld veranderen in een pinapparaat. Én je gasten kunnen ook altijd zelf hun rekening voldoen zonder tussenkomst van een medewerkers. Scannen, betalen, klaar!
klantverhalen
Deze ondernemers scoren met het terras
waardoor gasten graag terugkomen.
Handhelds voor flexibiliteit
Met deze handzame, volwaardige kassa's beweeg je flexibel over het terras. Profiteer van handige uitvraag-herinneringen en upsell-suggesties op je scherm. Stuur iedere order rechtstreeks door naar de bar en de keuken, zodat zij direct kunnen beginnen met bereiden en er geen 'piekdrukte' ontstaat. Check de dagverse voorraad. Verhuis moeiteloos tafels en meer. Je hoeft niet meer naar binnen om orders aan te slaan en bent dus maximaal aanwezig voor je gasten.
Stroomlijn bestellingen naar je bar en keuken
Wat nu als je een efficiëntieslag in de bar en keuken kunt maken? Kies je voor digitale bonnenschermen, dan komt iedere bestelling rechtstreeks op de plek waar hij bereid moet worden. Altijd in de juiste pak en bereidingsvolgorde. Dankzij kleurcoderingen kun je tafels uit dezelfde wijk snel samenvoegen om in één keer te bereiden en uit te serveren. Dat zorgt voor overzicht en bespaart tijd.
Hulp bij de ideale zomerplanning
Je wilt je medewerkers zo slim mogelijk inplannen. Dat betekent dat je bezetting altijd in verhouding moet zijn met de verwachte drukte en omzet. En dat de planning rekening moet houden met de wensen van je team. Een goede personeelsplanning tool helpt je hierbij en maakt ook de urenregistratie een fluitje van een cent.
8 tips voor een topterras
Haal in 2023 meer uit jouw terras met slimme technologie
Processen sneller, slimmer én goedkoper inrichten om kosten te besparen en meer omzet te maken? Bovenstaande zijn slechts een greep uit de mogelijkheden om de gastvrijheid en omzet van jouw terras te verhogen. Wij denken graag met je mee!