Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
eijsink historie hengelo amsterdam vlissingen

Ons verhaal

Hoe het
allemaal begon

Een rijke historie

Eijsink is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar actief is in de automatisering en digitalisering van bedrijfsprocessen. Aan deze rijke historie heeft het bedrijf vandaag de dag zijn reputatie als betrokken, betrouwbare en innovatiegedreven partner te danken. Graag nemen we je mee naar het begin van ons avontuur.

Van kantoormachines tot 24-uurs service

In 1984 begon Eijsink Afrekensystemen B.V. als kleine onderneming in kantoormachines en zakelijk meubilair. Voor de familie Eijsink was service direct grootste goed. Als een van de eersten bouwden ze een busje om tot showroom en leverden zo direct op locatie alles wat ondernemers konden gebruiken.

Na een aantal jaren kreeg Eijsink de mogelijkheid om uit te breiden naar kassasystemen en trok daar diezelfde service in door. Want een horecaondernemer waarbij op een zaterdagavond het kassasysteem uitvalt, wil direct een oplossing. Logisch! En dus introduceerden ze een 24-uurs service, met buiten kantooruren een centrale die altijd kon doorverbinden naar de juiste specialist.

historie eijsink kassa kantoormachines meubels

Landelijke spreiding

De onderneming bleef groeien en kreeg steeds meer een landelijke spreiding. In 1997 opende een vestiging in Vlissingen, in 2000 door de overname van Strik een in Den Haag. In 2002 volgde een overname in Leeuwarden en in 2005 smolt die vestiging samen met een nieuwe locatie in Emmeloord: het Kluizencentrum. Na de overname van het Kasregisterhuis in Amsterdam in 1998 volgde in 2007 een nieuw vestiging aan de Limmerick. Eijsink groeide exponentieel, zowel in het aantal vestigingen als in het aantal klanten. We ontwikkelden steeds meer van onze eigen software, om zo nóg beter aan de vragen uit de markt te kunnen voldoen. Onze Technische Dienst waaierde uit over hele land, zodat altijd een lokale monteur dichtbij is.

Eijsink landelijke spreiding leeuwarden vlissingen

Familiebedrijf

Wat begon als een handvol medewerkers, waren er rond 2010 al meer dan 100. En toch blijft de sfeer van het oorspronkelijke familiebedrijf in stand. De lijnen zijn kort, de organisatie plat. Samen successen vieren, verdriet delen. Als één Team Eijsink zetten we er de schouders onder. De persoonlijke aanpak en unieke service blijft nieuwe klanten over de streep trekken en bestaande klanten binden. Ook sluit Eijsink aan bij ‘het Inspirium’, met (nu) vestigingen in Breda en Amsterdam. Samen met andere ondernemers op bijvoorbeeld het gebied van horecameubilair, geurbeleving en bedrijfskleding biedt het collectief álles onder één dak op het gebied van hospitality en gastbeleving.

Eijsink familiebedrijf hengelo ons verhaal

booq - meer dan afrekensysteem

Sinds de ontwikkeling van onze eigen booq Software is Eijsink eigenlijk al véél meer dan afrekensystemen, en valt daarom het laatste deel van haar naam rond 2015 officieel weg. Met tafelreservering, personeelsplanning en bar-/keukenmanagement ondersteunt ze inmiddels bijna álle bedrijfsprocessen rondom de ontvangst, service aan en beleving van gasten. Omdat Eijsink voorop blijven lopen op het gebied van slimme automatisering breidt ze haar softwareontwikkeling verder uit. In Oosterwolde wordt een nieuwe vestiging geopend: hier weet het team álles van bestelwebsites en bestelzuilen. En het aantal medewerkers? Rúim 200.

Over Eijsink ons verhaal meer dan afrekensystemen

Succes eigen software platform

booq bestaat inmiddels uit zes Bricks die haar waarde voor (horeca)ondernemers bewijzen. In 2017 wint Eijsink De Beste Twentse ondernemer op basis van haar innovatieve bedrijfsstrategie, en in 2020 wint haar inhouse ontwikkelde oplossing booq QR bestellen de Horecava Innovation Award: categorie Equipment & Services! In rap tempo volgen dat jaar een aantal nieuwe Bricks: BI, Payment & Giftcard. Het draait steeds minder om (enkel) een kassa, maar juist om connectiviteit. booq is overal, op elke plek. In je zaak, op het terras, in de winkelstraat, bij je doelgroep thuis. Zo verbinden we vandaag met morgen, en blijven onze klanten futureproof. Daar doen we het voor.

Eijsink booq historie ons verhaal

Eijsink & DISH


Sinds april 2022 is Eijsink geïntegreerd met METRO’s techbedrijf DISH. Het partnership maakt het voor Eijsink mogelijk om versneld te internationaliseren met het (in-house) ontwikkelde softwareplatform booq en voorop te blijven lopen met innovatieve softwareontwikkelingen in Nederland. De uitrol van onze software in het buitenland gaat voortvarend. Na de lancering in Duitsland en Frankrijk, profiteren nu ook de Italiaanse en Spaanse horecaondernemers van onze kassasoftware!

Eijsink en DISH

Ook in de toekomst volop in beweging

De hospitalitybranche staat immers voor vele nieuwe uitdagingen waar Eijsink proactief op inspeelt.

Bjorn
Björn, adviseur

Björn vertelt je graag
ons verhaal