FAQ

Hieronder hebben we de meestgestelde vragen aan ons verzameld plus de antwoorden.

Vragen rondom het coronavirus

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. De situatie en maatregelen leiden vanzelfsprekend tot vragen en hoe hiermee om te gaan. Eijsink vindt het belangrijk om je vanuit ons werkveld zo goed mogelijk te informeren. Daarom vind je hieronder de vragen die het meest aan ons gesteld worden en de antwoorden. We updaten de informatie als daar aanleiding voor is. 

Laatst gewijzigd: 25-01-2022 20:06 uur

 

 • De gezondheid van onze medewerkers, klanten en relaties is natuurlijk altijd onze hoogste prioriteit. We volgen daarom strikt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. We willen, voor zover verantwoord en mogelijk, continuïteit geven aan de dienstverlening van onze klanten. Een overzicht van de genomen maatregelen vind je hier.

 • Des te viezer hardware is, des te langer virussen daarop kunnen overleven. Hardware zoals handhelds en beeldschermen kun je – vanwege de kans op vochtschade – niet met een sopje van zeep schoonmaken.

   

  Een microvezeldoek, zonder verdere schoonmaakmiddelen of desinfectiemiddelen, wordt aangeraden. Deze verwijdert micro-organismen van het scherm. Dat haalt niet alle, maar wel een groot deel van de virusdeeltjes weg, zegt het RIVM.

   

  Probeer zeker geen desinfecterende handgel op je hardware te doen. Niet alleen vanwege de agressiviteit van het materiaal, maar ook het vetlaagje. Desinfecterende handgel bestaat uit een laagje alcohol en vet met verzorgende bestandsdelen om te voorkomen dat je handen uitdrogen. Als je dit op hardware gebruikt, blijft het vetlaagje zitten en dus ook het vuil. Pas ook op met Glassex, make-upremover of ontsmettingsmiddel om beeldschermen schoon te maken. Vaak zit er een speciaal laagje over het scherm die beschermt tegen vingerafdrukken en olieafstotend is. Als je daar agressieve schoonmaakmiddelen op gebruikt, beschadigt deze laag. Dat kan zorgen voor krassen op het scherm.

   

  Besteed bij je pinapparaten extra aandacht aan het toetsenbord. Net zoals bij een toetsenbord van een computer kunnen de toetsen na verloop van tijd door regelmatig gebruik veel bacteriën bevatten.

   

  Wil je speciale antibacteriële schermspray gebruiken om je beeldschermen te reinigen, spuit het niet direct op het scherm, want dit kan vochtschade veroorzaken. Spuit het op de microvezeldoek en veeg het scherm met de lichtvochtige doek schoon. Zorg ervoor dat je het doekje niet te lang gebruikt en regelmatig vervangt.

Bekijk "Vragen rondom het coronavirus"