booq BI: nieuwe business intelligence tool gekoppeld aan jouw kassa

4 mei 2021

In je kassasysteem bouw je als ondernemer een arsenaal op aan data met betrekking tot artikelen, omzet, medewerkers of locaties. Natuurlijk weet je op basis van ervaring welke gerechten in welke periodes op de menukaart moeten staan en leert het team alles over gastvrije upselling. Maar wat als je die ervaring bundelt met  waardevolle data die je toch al binnen handbereik hebt om zo de organisatie strakker bij te sturen?

Doe je dat handmatig, dan is de waarheid al snel achterhaalt. Daarom is er nu booq BI (Business Intelligence): een krachtige rapportage- en analysetool die jouw data realtime via gebruiksvriendelijke dashboards omzet naar trend- en verkoopanalyses op maat!

booq BI transformeert data in kennis dankzij visualisaties

booq is een data-platform waarin ondernemers grote hoeveelheden data verzamelen, zonder vaak te weten wat ze er allemaal mee kunnen. Visualiseren is het sleutelwoord om in één oogopslag effecten te zien. Met de komst van de nieuwe geïntegreerde tool booq BI krijgen ondernemers op grafische wijze inzicht en transformeer je de belangrijkste data (getallen) uit je bedrijfsprocessen in kennis (inzicht). Grafieken, staafdiagrammen en trendlijnen maken de data uit het kassasysteem op een begrijpelijke manier beschikbaar, en leggen oorzaken bloot, zodat er realtime én zonder benodigde voorkennis in praktijk op KPI’s en bevindingen gestuurd kan worden.

Moeiteloos van data naar trends en KPI’s

Op welke dagen en bij welke weersomstandigheden moeten welke gerechten en drankjes beschikbaar zijn? Hoeveel flessen huiswijn heeft iedere medewerker in een bepaald tijdsbestek verkocht? Wat zijn de topsellers op de kaart en verschilt dit in filiaal X ten opzichte van filiaal Y?

booq BI maakt het mogelijk te kunnen inzoomen op variabelen, resultaten te filteren op productgroepen én trendlijnen te analyseren. Je verbetert je menu, haalt meer omzet door ruimte- of salespoints te optimaliseren én je bevordert de prestaties van de medewerkers.

 

Weloverwogen datadriven beslissingen

Vergeet traditionele, eendimensionale rapportages met tabellen: haal meer uit je data met booq BI! Met onze nieuwe business intelligence tool spelen we in op de behoeftes van horecaondernemers om data beter tot zijn recht te laten komen, sneller nuttige inzichten te verkrijgen en daarmee weloverwogen beslissen te kunnen nemen. Datadriven worden – oftewel beslissingen maken op basis van feiten, dát vertaalt zich naar meer efficiëntie, sneller groeien en omzet maken. Het strategische voordeel van booq BI is van toegevoegde waarde voor elke ondernemer, juist oók voor de kleinere!  


Nieuwsgierig naar booq BI? Bekijk hier de features of lees de volgende artikelen:
o Koester je gasten door slim en succesvol gebruik van data in jouw horecazaak
o Verslavend handig: 6 redenen waarom je nooit meer zonder booq BI wilt


Wil je aan de slag met booq BI? Neem contact met ons op.