Horeca podcast: 'Rondje van de Zaak'
Luister naar verhalen en tips van collega ondernemers
Stel je voor: een bruisend restaurant, een drukke bar of misschien wel een gezellig café. Achter de schermen gebeurt er van alles om deze plekken draaiende te houden. In podcastserie 'Rondje van de Zaak', gemaakt door Eijsink, delen horeca professionals met host Arjan hun ervaringen en inzichten om jou te voorzien van kennis en inspiratie. Van personeelsbeleid tot een optimaal terras, en het overnemen van een familiebedrijf tot het inspelen op de veranderende verwachtingen van gasten. We verkennen alle facetten die bijdragen aan succes. Want in de wereld van de horeca is er altijd ruimte om te groeien, leren en innoveren!
Luister hieronder naar alle afleveringen
Aflevering 6: Ondernemen vanuit passie ≠ een goed rendement: horecaondernemers moeten zakelijker denken
Roelofsen en Pieter Miedema, AR Concepting
Addie Roelofsen en Pieter Miedema hebben beide diverse succesvolle Horecazaken gehad, waaronder Hotel de Wereld en sterrenrestaurant O Mundo. Tegenwoordig sturen ze, vanuit hun eigen horeca adviesbureau AR Concepting, de mooiste projecten aan waaronder Paleis Het Loo en Koninklijke Burgers Zoo. Luister mee en leer meer over doelgroepanalyse, conceptontwikkeling en hoe je kunt inspelen op gastverwachtingen.
Aflevering 5: Van onderbuik gevoel naar data-gedreven werken: de transitie van Lebkov & Sons
Grardie en Eva Akkerhuis
In aflevering 5 vertellen Grardie en Eva Akkerhuis hoe familiebedrijf Lebkov & Sons uitgroeide tot een data-gedreven organisatie. Door slimme keuzes te maken op basis van data besparen ze kosten, verbeteren ze marges en werken ze duurzamer, zonder hun focus op kwaliteit en eerlijkheid te verliezen. Luister mee over hoe data-gedreven werken jouw onderneming kan helpen.
Aflevering 4: Boeien en binden van personeel: dit kun jij doen.
Niels Mulder van Nielz
Niels Mulder van Café Restaurant Nielz deelt zijn inzichten over succesvol personeelsbeleid. Met 300 terrasplekken en 200 binnenplekken is goed personeel cruciaal. Door aandacht, structuur en een bovengemiddeld salaris weet hij medewerkers te binden en echte ambassadeurs te maken. Ontdek zijn aanpak en tips.
Aflevering 3: Horeca anno 2024: verwachtingen, uitdagingen en kansen
Twan Hakvoort van 't Voorhuys
In deze podcast deelt Twan Hakvoort, SVH Meesterhorecaondernemer, zijn verhaal over het overnemen en leiden van familiebedrijf ’t Voorhuys in Emmeloord. Van het overnemen van een familiebedrijf en de strubbelingen die daar bij komen kijken tot zijn visie op ondernemen en de verwachtingen, uitdagingen en ook kansen waar de horeca mee te maken heeft. Luister en laat je inspireren!
Aflevering 2: Sturen op succes: met je neus op de feiten
Evert-Jan van den Hoed van ROAST, Kelder65 en It Foarunder
Evert-Jan vertelt meer over hoe hij onderneemt in de horeca en over alles waar je mee te maken krijgt wanneer je een nieuwe horecazaak opent. Het belang van keuzes maken op basis van data en een externe adviseur die helpt om kritisch en eerlijk naar jezelf én de horecazaken te kijken. “Wat zie je gebeuren in je zaak? Wat zegt de data? Wat zijn knelpunten en prioriteiten? Daar moet je dan naar handelen.”
Aflevering 1: Hoe haal je het maximale uit je terras
Roy Spekhorst en Pelle's & Rien Mol van Landgoed het Rheins
Pelle’s van Roy Spekhorst ging het afgelopen jaar met de hoofdprijs van de Terras Top 100 naar huis. Ook het terras van Rien Mol, Landgoed het Rheins, behoort al jaren tot de top van Nederland. In deze podcast krijg je hun tips en tricks te horen voor maximaal rendement en een geweldige gastbeleving op het terras.
Deel jouw tips
Dit zijn alle afleveringen van seizoen 1. Heb je tips of suggesties voor een tweede seizoen? Laat het ons weten middels een e-mail.