Klantcase Meddens: 4 verdiepingen vol allure

28 maart 2019

Roze behang met paradijsvogels, fluwelen stoelen met messing frame en indrukwekkende lampen met een knipoog. Bloedmooi. Dat is Meddens. De horecazaak biedt vier verdiepingen vol kunst, drankjes, hapjes en
gezelligheid. Van een open en ongedwongen sfeer beneden tot een intieme setting boven. Hier bruist het vanaf de lunch tot het diner en de middernachtelijke drankjes. Meddens is een aanwinst voor Hilversum en enthousiast gebruiker van booq.

Van warenhuis naar hippe foodbar

Meddens vind je in het voormalige en gelijknamige warenhuis op de hoek van de Hilversumse Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg. In 2011 sloot het chique warenhuis na 34 jaar definitief haar deuren. Niemand hapte toe, dus stond het pand tot begin 2018 leeg. Marco van Velthooven, ondernemer achter onder meer Restaurant Club Rex, Cafe Burger en Fat Joe’s, blies het monumentale pand gelukkig nieuw leven in. “Het pand heeft al klasse van zichzelf. Voor de transformatie tot restaurant is de binnenkant gestript. Het enige wat behouden bleef is de fraaie wenteltrap, die nu als centrale spil alle verdiepingen met elkaar verbindt.”

Elke verdieping een eigen karakter

Gevoel voor stijl heeft Meddens overduidelijk en het instagrammable interieur is op social media veelbesproken. Marco: “Bij binnenkomst word je verwelkomd door kleur en een warm gevoel. Met een vette knipoog naar vrouwelijk, want vrouwen bepalen waar gegeten wordt.” De begane grond is licht door de grote ramen en overweldigt je met haar rijke materialen en grafische patronen. Bij de 360-graden ronde bar en zitjes is het een plek van komen en gaan. Boven vormen tafeltjes op splitlevel-verhoging voorzien van grijstinten en zachte stoffen een plek om intiemer te tafelen. Hier word je letterlijk een kijkje in de keuken gegeven door de open ‘visafslag’ en keuken. De derde verdieping in urban jungle stijl met veel beplanting is uitermate geschikt voor private dining of meetings. Betonstuc op de muren en vloer in visgraatpatroon doen je denken aan New York. Als klap op de vuurpijl heeft Meddens een enorm terras met plek voor 130 gasten, heerlijk in de zon.

Viswalhalla

“Meddens is een all day foodcafé met toegankelijk en informele sfeer waar je terecht kunt voor lunch, diner en borrel”, licht Marco toe. “De grote centrale bar speelt de hoofdrol. Hier neem je plaats voor wijn met oesters, een
gin tonic of voor kleine hapjes als bruschetta en garnalenkroketten.” De focus van het restaurant ligt op vis, waaruit het menu voor 70% bestaat. Hoge torens met fruits de mer en kreeft passen perfect op zo’n stijlvolle plek. Geen zin in vis? De kaart biedt ook veel vlees- en vega -opties. “Van steak tartare en boneless chicken met truffel tot aan een bietenrisotto of tartaar van avocado en hummus. Alle gerechten worden vers bereid door ons team van topkoks in de open keuken, wat zorgt voor een enorme eetbeleving.”

Het wauw-effect

In het weekend vult de dj met soulmuziek de open ruimte, wat Meddens perfect maakt om tot laat te blijven borrelen. Het publiek dat Meddens bezoekt? 30-plus, hoger opgeleid en merendeel vrouw. Marco: “Het totaalsfeertje maakt ons als Hilversumse ondernemers onderscheidend. Naast het lekkere eten en unieke interieur moeten het licht- en geluidsplan bijvoorbeeld ook helemaal af zijn. Het wauw-effect draait om beleving en sfeer. Meddens is helemaal van nu."

Bekijk hier de volledige Eijsink Matters van 2019.