Reserveringen in horeca verplicht – reguleer en beheer met booq Tafelreservering

8 mei 2020

Licht aan de horizon voor de horeca, musea en vakantieparken. De versoepeling van de maatregelen die premier Rutte in de persconferentie van 6 mei aangekondigde biedt voor vele ondernemers perspectief. Spreiding is het credo. Zo mogen horecaondernemers vanaf 1 juni ‘open’ met maximaal 30 personen in de zaak, gestructureerd en verplicht op reservering.

We zijn er nog lang niet, maar gaan in ieder geval de goede kant op. De horeca mag vanaf 1 juni weer gasten ontvangen. Bij strandpaviljoens en buiten op het terras, en oók binnen met 30 personen exclusief personeel. Voorwaarden zijn de inachtneming van de anderhalve-meter-afstand, dat alle gasten aan een tafel kunnen zitten en bezoek enkel op reservering met registratie van contactgegevens en een gezondheidscheck plaatsvindt. In juli wordt het perspectief geboden van een 100 personen.

Verspreiding is nodig om zoveel mogelijk gasten op 1 dag te ontvangen en op die manier de hoognodige omzetten te draaien. Maar hoe reguleer je het bezoek? Ons commissievrije reserveringssysteem booq Tafelreservering kan je ondersteunen:

o Maximale capaciteit aanpassen

In booq Tafelreservering stel je de beschikbare capaciteit in passend bij de RIVM-maatregelen van 30 personen in je zaak in juni en 100 personen in juli (inclusief personeel). Zo ga je voor 100% bezetting.

o Gezondheidscheck

Vanuit de voorschriften moet gasten worden gevraagd of ze kampen met gezondheidsklachten die kunnen duiden op Corona. Bij booq Tafelreservering is mogelijk gemaakt een controlevraag in te stellen om de gezondheid van de gast bij reservering te checken. De gast moet deze aanvinken om de reservering te voltooien.

o Gasten ontvangen in shifts

Plan je shifts slim over de dag zodat je regie hebt over de drukte. booq Tafelreservering laat je gasten door middel van een online widget in tijdsblokken reserveren en geeft aan wanneer het maximum van in dit geval 30 personen is bereikt. Aan de achterkant stel je alles zelf in: het aantal tafels, gasten per tafels, tijdsvlakken om op te reserveren. Via de app of browser kun je per dag alle gegevens inzien en eventueel aanpassen.

Om het maximale uit de beschikbaarheid te halen kan er gewerkt worden met dubbele shifts. Stel een eindtijd in bij reserveringen zodat er daarna weer plek is voor volgende lichting.

o Maak arrangementen voor een minimale besteding

Via Services maak je aantrekkelijke arrangementen, acties of aanbiedingen aan om gasten mee te verleiden. Bij de reservering kiest de gast voor een bepaald arrangement (high tea, high beer, 2-gangen lunch, 3-gangen diner) of shift (eerste shift lunch, tweede shift lunch) en stel je meteen de minimale besteding veilig. Maximaal rendement per gast!

o Geen no-shows

In deze tijd van minimale capaciteit ben je gebaat bij 100% bezetting en is aanbetalingsverplichting of creditcardgarantie een goede optie. Kies als restaurant voor zekerheid net als bijvoorbeeld een theater. Neem contact met op met ons voor de mogelijkheden.

2 maanden gratis proberen

booq Tafelreservering probeer en ervaar je nu 2 maanden gratis! Neem contact met ons op via booq-tafelreservering.nl/2maandgratis

 

Webinar met introductie en demo

Om je kennis te laten maken met booq Tafelreservering bieden wij elke dinsdag om 15:00 uur een korte webinar aan waarin we booq Tafelreservering introduceren en demonstreren. Wil je deelnemen? Meld je hier aan.