Scheiwijk voor fijnproevers: waar tanken bijzaak is

10 september 2020

“Een walhalla voor foodies” en “het maakt niet uit waar ik vandaan kom, maar ik moet gewoon altijd even naar jullie toe rijden, als is het maar voor een bak koffie”. De recensies van Scheiwijk voor Fijnproevers maken overduidelijk dat dit een plek is waar je niet alleen komt om je auto vol te tanken.

Niet echt ‘des tankstations'

Scheiwijk is al jaren de culinaire pitstop langs de A27 bij Hoogblokland en sinds 2013 kun je ook in Eemnes genieten van alles wat ze te bieden hebben. ‘Wat vindt de weggebruiker nu écht belangrijk? Waar is hij naar onderweg, wat komt hij doen en wat zou hij fijn vinden om hier aan te treffen?’ Telkens weer zijn dat de vragen die broer en zus René en Ingrid de Wagenaar, de eigenaren van Scheiwijk voor Fijnproevers, stellen om de verwachting van hun gasten te overtreffen.

“Het kan zijn dat iemand hier stopt omdat hij wat lekkers wil, maar bijvoorbeeld ook omdat er onderweg naar een afspraak nog een cadeautje gekocht moet worden. Daarom hebben we gekozen voor een luxe shopconcept en heerlijke, verse producten. We zijn zelf echte fijnproevers en willen ook onze gasten het beste bieden”, vertelt Ingrid de Wagenaar.

Betalen voor kwaliteit

Je treft bij Scheiwijk een assortiment dat niet echt ‘des tankstations’ is. Van luxe olijfoliën, theesoorten en chocolade tot kookboeken, bakvormen, servies, snijplanken en sinaasappelboompjes: de keuze is reuze. En alle maaltijden worden versgemaakt, grotendeels op de locaties zelf.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het ook bij een tankstation niet alleen maar snel, snel, snel hoeft. Je hoeft niet met fabrieksproducten te werken, maar kunt ook zelf je broodjes bakken en sauzen maken." Wokschotels met biefstukpuntjes, broodjes vis gekruid met een eigengemaakt boemboe en een befaamd broodje carpaccio met huisgemaakt pesto zijn enkele van de succesnummers. “Onze ervaring is dat mensen best geld willen uitgeven, maar dan verwachten ze wél kwaliteit. En terecht natuurlijk!”

Verwonderde blik

“Het mooiste is als mensen hier met een verwonderde, glunderende blik binnenkomen. Verbaasd over alles wat we te bieden hebben. Sinds wij de zaak in 2009 van onze vader overnamen is het streven geweest om van Scheiwijk voor Fijnproevers een bestemming an sich te maken. Eentje waar mensen speciaal naartoe gaan. Niet zozeer omdat ze hun tank moeten vullen, maar omdat ze het hier fijn vinden, ze echt wat lekkers willen eten of een mooi cadeau zoeken. Brandstof is niet iets waar je je mee kunt onderscheiden. De mooiste en lekkerste producten en goede service wel. Daar rijden mensen echt voor om!”

Is jouw zaak net als Scheiwijk een tankstation en wil je aan de slag met automatisering om je bedrijfsprocessen te verbeteren? Neem vrijblijvend contact met ons op!