Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
softpos voor mobiele betalingen

SoftPOS voor mobiele betalingen

Verander je mobiele Android kassa
in een pinapparaat

Één apparaat voor bestellen en betalen
Aantrekkelijke, vaste transactie tarieven
Minder hardware nodig = minder kosten en kans op storingen

SoftPOS: de enige betaaloplossing geïntegreerd in je mobiele kassa

Een innovatie die een revolutie teweegbrengt in het betalingsverkeer: SoftPOS. Hiermee verandert je mobiele Android kassa in een veilig pinapparaat. Door de 1-op-1 integratie tussen SoftPOS en booq kun je snel en beveiligd pinbetalingen verwerken.

SoftPOS voor bestellingen én pinbetalingen

Bestellingen opnemen en afrekenen met hetzelfde device; het kan dankzij SoftPOS. Deze innovatie verandert de Android-handheld in een volwaardige kassa én een veilig pinapparaat. Daarnaast voorkomt het gedoe met extra betaalterminals en servicecontracten. Door de 1-op-1 integratie tussen booq POS en SoftPOS accepteer je moeiteloos pinbetalingen met maximale flexibiliteit.

SoftPOS bestelling opnemen booq handheld smartphone

Hoe je met SoftPOS van je handheld een pinapparaat maakt?

De gastvrouw of -heer neemt bestellingen op met de booq kassa app op zijn/haar mobiele Android kassa. Wenst de tafel af te rekenen, dan wordt er gekozen voor betaalmethode ‘Tap to Pay’. De app opent automatisch het Soft POS betaalscherm, waarna de gast kan afrekenen door zijn pinpas, creditcard, smartphone of smartwatch aan de achterkant te houden.

SoftPOS Eijsink bestellen en betalen met 1 device

Zie hier hoe SoftPOS werkt

Jouw voordelen van SoftPOS

Pinnen zonder pinapparaat, dankzij SoftPOS kan je Android handheld snel en veilig betalingen via pinpassen, smartphones, smartwatches en creditkaarten verwerken.

01
Je bespaart aanschafkosten omdat je bestaande devices ook pinapparaten zijn. Minder hardware = minder kans op storingen.

02
Tap to pay: gasten betalen contactloos met elke gewenste betaalmethode.

03
Je schaalt eenvoudig op en af, zonder gedoe met extra betaalterminals en servicecontracten.

04
Betaal je enkel voor wat je gebruikt, tegen vaste tarieven.

05
Pinbetalingen ontvangen wordt ook voor kleine ondernemers aantrekkelijk.

horeca sneller werken processen stroomlijnen qr bonschermen handhelds

SoftPOS = meest duurzame betaaloplossing

Kies je voor SoftPOS, dan kies je van alle betaalmogelijkheden die er zijn, de meest duurzame. Voor het gebruik van SoftPOS is geen extra hardware nodig en dus ook geen onderdelen, productiecapaciteit of logistieke inspanning. SoftPOS is papierloos omdat er geen papier of inkt wordt gebruikt. Daarnaast verbruikt SoftPOS nauwelijks extra energie, omdat je het toepast op een handheld die je al in gebruik hebt. Oftewel: met SoftPOS haal je ook een duurzame, toekomstbestendige betaaloplossing in huis.

softpos mobiele betalingen eijsink booq

Veelgestelde vragen over SoftPOS

1. Wat is SoftPOS?

Betalen via een pinapparaat kent iedereen. SoftPOS is eigenlijk een betaalautomaat, maar dan zonder fysiek stukje hardware. Het is een betaalsoftware die draait op de Android handheld. Dankzij SoftPOS kun je de mobiele kassa ook als betaalautomaat gebruiken. Hoe groot of klein je bedrijf ook is. Begin direct met het accepteren van SoftPOS betalingen!


2.
Kan iedereen met SoftPOS werken?

In principe wel. Wat je nodig hebt is een Android-handheld waarop de booq kassa app draait, een stabiele internetverbinding en het aanstaan van NFC (Near Field Communication). Voldoet je SoftPOS-apparaat aan deze drie technische voorwaarden, dan kan je mobiele betalingen verwerken.

3. Is SoftPOS veilig?

Ja. Nieuwe betaalmethodes moeten aan strenge eisen en wetgeving voldoen, zo ook SoftPOS. SoftPOS is net zo veilig als een mobiele betaalterminal. Beide technieken werken ongeveer hetzelfde: de NFC-chip in de handheld leest de betaalkaart (of smartwallet) uit en verzendt de gegevens versleuteld naar de bank en zet deze om in een transactieverzoek. Zo kan jij als ondernemer betalingen op je professionele Android-handheld ontvangen.

4. Is SoftPOS gekoppeld aan het kassasysteem?

Het unieke aan SoftPOS van Eijsink is dat SoftPOS geïntegreerd is in de booq kassa software. Je hebt dus maar 1 app nodig waarmee je zowel bestellingen kunt opnemen als betalingen verrichten. Dankzij deze 1-op-1-integratie maakt Eijsink de toepassing zo gebruiksvriendelijk, flexibel en functioneel mogelijk.

5. Wat wordt er bij SoftPOS bedoeld met Tap to Pay?

Met Tap to Pay wordt bedoeld dat er afgerekend wordt door een pas of telefoon aan de achterkant van de mobiele kassa te houden. Oftewel: contactloos betalen door te tappen. Afrekenen kan bijvoorbeeld met een pinpas of creditcard, maar ook via Google Pay of Apple Pay.

6. Is het nodig om pincodes in te voeren?
Als gasten bij Soft POS met hun betaalkaart afrekenen, moeten ze soms ter controle hun pincode invoeren. Dat hoeft alleen als het te betalen bedrag boven de 50 euro is. Betalingen met Apple Pay en Google Pay zijn verder altijd pincodevrij, omdat de verificatie dan plaatsvindt op de telefoon of smartwatch van de gast.

7. Voor wie is SoftPOS interessant?

SoftPOS zal een snelle opkomst vinden bij ondernemers die baat hebben bij laagdrempelige instapoplossingen voor betalingen, zoals bestaande en startende- en kleine ondernemers of mobiele ondernemers (denk aan bezorgdiensten, pop-ups, foodtrucks). Dit zijn vaak segmenten die nog steeds werken met cash of met ‘mPOS’ oplossingen (kleine betaalautomaten die vaak via een mobiel toestel aangestuurd worden). Het voor het grote voordeel van SoftPOS zit in de gunstige, vaste tarieven, waarbij je enkel betaalt voor wat je verbruikt, ook als je maar weinig pinbetalingen verwerkt. Daarnaast hoef je geen hardware (betaalautomaat) aan te schaffen, waardoor je aanschafkosten bespaart. Wil je hier vrijblijvend meer over weten, neem contact met ons op.

8. Wat kost SoftPOS?

De kosten voor pinapparaten vervallen omdat de betaaloplossing SoftPOS op een Android handheld draait. Daarom heb je enkel een booq kassalicentie nodig, een Adyen-koppeling en betaal je een scherp, vast transactietarief. Wil je een specifieke prijsberekening, neem dan contact met ons op.

Sjoerd
Sjoerd, adviseur

Sjoerd vertelt je graag meer
over de voordelen van SoftPOS