Privacyverklaring Eijsink.*

23 mei 2018

Eijsink hecht veel waarde aan jouw privacy. Onze omgang met privacy stemt dan ook overeen met de nationale wetgeving over gegevensbescherming. Eijsink verkoopt bijvoorbeeld jouw persoonlijke gegevens niet aan derden. In deze privacyverklaring leggen we uit op welke wijze Eijsink verder jouw persoonsgegevens gebruikt en beschermt. (Ook als PDF.)

Welke gegevens verzamelen en verwerken we?

Persoonsgegevens zijn gegevens waarmee een persoon direct of indirect kan worden geïdentificeerd, zoals bijvoorbeeld jouw naam, locatiegegeven (IP-adres), e-mailadres en telefoonnummer. Eijsink verwerkt jouw persoonsgegevens enkel in het kader van haar zakelijke relatie met het bedrijf waar je werkzaam voor bent of werkzaamheden voor verricht.

Klanten, relaties en leveranciers

Jouw persoonsgegevens worden door ons verwerkt voor het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten in lijn met de producten en diensten die Eijsink levert en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties, inclusief het uitvoeren van activiteiten gericht op de vergroting van ons klantenbestand. De grondslag voor deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van Eijsink: het verwerken van persoonsgegevens is noodzakelijk om de met jou afgesloten overeenkomst na te komen.

We bewaren persoonsgegevens daarbij niet langer dan noodzakelijk. Na het beëindigen van de zakelijke overeenkomst of de zakelijke relatie worden de persoonsgegevens tot maximaal zeven jaren na beëindiging van de overeenkomst bewaard.

Contactformulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen over de producten van en dienstverlening door Eijsink. Hiervoor gebruiken wij onder meer jouw naam, (vaak zakelijk) e-mailadres en (vaak zakelijk) telefoonnummer. Deze informatie is noodzakelijk om je vraag of opmerking te kunnen verwerken. Jouw gegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk. De grondslag voor deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van Eijsink.

Nieuwsbrief

Eijsink houdt haar klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarbij handelen we geheel conform de eisen uit de e-privacyrichtlijn. Sommige ontvangers van onze online (update)nieuwsbrieven krijgen deze automatisch, anderen hebben zich hiervoor actief aangemeld. Alle ontvangers van onze nieuwsbrief krijgen vooraf de mogelijkheid om aan te geven dat ze liever geen nieuwsbrieven willen ontvangen. Ook bevat elke nieuwsbrief uiteraard een mogelijkheid om je af te melden. Jíj bepaalt!

Camerabeveiliging.

Op bepaalde locaties van Eijsink hangen camera’s. Deze hangen ter bescherming van onze bedrijfseigendommen en om eventuele incidenten te kunnen registreren. De camerabeelden worden maximaal vier weken bewaard, dan wel tot na afhandeling van een geconstateerd incident. De grondslag voor de verwerking van de camerabeveiliging is het gerechtvaardigd belang van Eijsink.

Andere partijen

Wij verstrekken persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat noodzakelijk is voor de dienstverlening van Eijsink. Denk bijvoorbeeld aan toeleveranciers van Eijsink. Daarnaast heeft Eijsink enkele ICT-diensten uitbesteed aan derden.

In bepaalde gevallen zijn we verplicht om je persoonsgegevens te verstrekken aan de lokale autoriteiten. Als we informatie met deze andere bedrijven delen, is het hen niet toegestaan de gegevens voor een ander doel te gebruiken en moeten zij ze vertrouwelijk behandelen, tenzij jij zélf ergens anders toestemming voor geeft.

Doorgifte

Als je ervoor kiest ons jouw persoonsgegevens te verstrekken, kunnen wij in overeenstemming met de wet die gegevens (indien noodzakelijk) overdragen aan de aan ons gelieerde bedrijven en onze dochtermaatschappijen of aan andere externe partijen in het buitenland, en vanuit jouw land of rechtsgebied naar andere landen of rechtsgebieden in de wereld. Indien sprake is van gegevensoverdracht vanuit de Europese Economische Ruimte (EER) naar landen buiten de EER, doet Eijsink dat uitsluitend indien betreffende land/onderneming zich heeft geconformeerd aan de Europese regelgeving. Ingeval sprake is van gegevensoverdracht tussen de EU en de VS, vindt dat uitsluitend plaats indien voldaan wordt aan de tussen de EU en VS overeengekomen privacy-shield-overeenkomt.

Cookies

Wij maken op onze Eijsink-websites gebruik van cookies. Dat doen we om jouw gebruikservaring op onze website te kunnen blijven verbeteren, meer inzicht te krijgen in onze klanten en hun vragen, en bijvoorbeeld om het succes van commerciële acties te kunnen peilen. Je leest hier wat voor cookies wij gebruiken, hoe we omgaan met je informatie, wie de (mogelijke) ontvangers van deze gegevens zijn en hoe je je gegevens kunt (laten) wijzigen of verwijderen. Bovenal is het belangrijk dat je weet dat Eijsink altijd zo zorgvuldig mogelijk met jouw online gegevens omgaat, ze deze nooit zo maar aan derden overhandigd en we alle data waar mogelijk anonimiseren.

Wat is een cookie?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser (zoals Internet Explorer, Chrome of Safari) op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Met cookies kunnen we zien dat je ons weer bezoekt. Cookies lijken op ‘gewone’ platte tekstbestanden, en kunnen daarom zelf verder niets uitvoeren, beschadigen of installeren.

Plaatsen van cookies

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Wij vragen je toestemming om cookies te plaatsen. Indien je geen toestemming geeft, dan plaatsen wij alleen analytische cookies die jouw privacy niet raken. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Het uitschakelen van cookies kan betekenen dat enkele functies van onze online diensten niet meer zullen werken.

Analytische cookies van Google en Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om te zien hoe onze websites presteren en hoeveel bezoek ze trekken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de via ons verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten, naast beperkte advertentiedata via Google Adwords.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft een handleiding geschreven over hoe Google Analytics privacy vriendelijk kan worden ingesteld. Voor het privacy-beleid van Google wordt verwezen naar haar site.

Social media (tracking) cookies

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken. (Wij maken gebruik van Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube en Instagram.) De buttons werken door middel van stukjes code die van de respectievelijke socialmediaplatforms zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Dergelijke tracking cookies bewaren vaak informatie over je surfgedrag, zodat de socialmediakanalen hier met advertenties op in kunnen spelen.

Lees de privacyverklaringen van de door jou gebruikte socialmediakanalen goed door (deze veranderen regelmatig) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. LinkedIn, Twitter, Facebook (Instagram) en Google stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Wij maken gebruik van een Facebookpixel op onze websites, een vorm van tracking pixel. Dit cookie ziet welke producten je bekijkt. Zo kunnen we je relevante advertenties tonen op Facebook en onze producten optimaliseren. Zonder deze cookies loop je mogelijk mooie acties mis.

Marketing cookies DoubleClick

DoubleClick maakt gebruik van cookies om advertenties te verbeteren. Enkele veelvoorkomende toepassingen van cookies zijn advertenties targeten op basis van wat relevant is voor een gebruiker, de rapportage over campagneprestaties verbeteren en voorkomen dat advertenties worden weergegeven die de gebruiker al te zien heeft gekregen.

Cookies zelf bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie. Afhankelijk van de instellingen van de uitgever en van de gebruiker kan informatie die is gekoppeld aan cookies die in advertenties worden gebruikt, worden toegevoegd aan het Google-account van de gebruiker.

Gebruikers die zich afmelden voor personalisatie van advertenties in de advertentie-instellingen van Google, ontvangen geen gepersonaliseerde advertenties van Google meer.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons voldoende beveiligd zijn door passende maatregelen te treffen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer wijzigingen worden doorgevoerd in de categorie persoonsgegevens die bewaard worden of de wijze waarop deze verwerkt worden, zal deze privacyverklaring aangepast worden. Besteed dus aandacht aan de datum van deze verklaring en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Zodra je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kunt je altijd contact met ons opnemen. (Zie ook de contactgegevens onderaan deze privacyverklaring.) Je hebt als betrokkene wettelijk de volgende rechten:

  • Uitleg ontvangen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen.
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben.
  • Het laten corrigeren en rectificeren van fouten en onjuistheden.
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens.
  • Het intrekken van gegeven toestemming.
  • Bezwaar maken tegen een verwerking van persoonsgegevens.

We helpen je graag! Let op dat je wel altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Tevreden klanten zijn voor ons al ruim 30 jaar het grootste compliment. Daarom staan we met plezier 24/7 voor je klaar. We horen dus ook graag hoe we je nog beter van dienst kunnen zijn. Ben je toch van mening dat wij je niet op de juiste manier helpen of op een verkeerde manier omgaan met jouw persoonsgegevens? Dan heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Heb je vragen omtrent privacy? Mail dan naar informatiebeveiliging@eijsink.nl, je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

*Deze privacy verklaring is van toepassing op Eijsink Afrekensystemen BV en aan haar gelieerde ondernemingen.