Eijsink steunt Stop Pesten Nu!

28 maart 2017

In de nieuwste editie van ons Magazine Eijsink Matters kreeg de stichting al een ereplaats, en deze week mochten we oprichtster Patricia Bolwerk een cheque ter waarde van 1000 euro overhandigen! Daarnaast doneren we aan de stichting een mobiele betaalterminal, zodat ze ook op events en bij meetings gemakkelijk donaties kunnen ontvangen. Zo hopen wij een steentje bij te dragen aan het terugdringen van pestgedrag.

Pesten: helaas is het nog steeds van alle leeftijden en gebeurt het in alle omgevingen. Op school, op het werk, op de sportvereniging en zelfs in verzorgingshuizen voor ouderen. Bij Eijsink vinden we uiteraard dat pesten moet stoppen. Daarom steunen wij de Stichting Stop Pesten Nu!

Strijd tegen pesten

Sinds Patricia in 2010 met Stop Pesten Nu startte is er veel gebeurd. Dankzij voorlichting en preventie van pesten en cyberpesten op scholen, sportclubs, op het werk en in bejaardentehuizen is er meer bewustwording gecreëerd. Daarnaast is de Landelijke Dag tegen Pesten – dit jaar op 17 april – echt op de kaart gezet. Patricia: “Ons motto is: pestgedrag stoppen begint bij jezelf. Jij hebt zelf de verantwoordelijkheid om iets aan pesten te doen en kunt het verschil maken. Sta op en maak een vuist tegen pesten!” Alle steun is welkom: “De stichting is volledig afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers en iedere donatie is een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen pesten. Dankzij het mobiele pinapparaat kunnen we straks bij ieder event of sponsoractie eenvoudig digitale donaties ontvangen. Dit is natuurlijk super!”

Lees meer over Stop Pesten Nu.