Inzetten op uniek winterterras Lapland Wonderdroom: Landgoed het Rheins

23 september 2020

Ondernemen is kansen zien en business creëren.  Op Landgoed het Rheins moeten ze het in het najaar vooral hebben van de grote feesten, bruiloften en partijen – lastig tijdens de coronacrisis. Daarom zocht het team naar een manier om extra omzet te genereren nu het weer kouder wordt. Eigenaar Rien Mol zette daarom groots in op een heel bijzonder pop-up winterterras: Lapland Wonder Droom.

Van Noorderlicht tot rendiercarpaccio

“Omdat we deze zomer ondanks de coronamaatregelen op het terras goede omzet hebben gedraaid, was het niet meer dan logisch om het terrasseizoen te verlengen”, vertelt Rien Mol. “En dan moet je het ook meteen goed doen. We creëren een heuse belevingswereld, helemaal in Lapland stijl. Dankzij veel hout, rendierenvellen, vuurkorven, dennenbomen, heerlijke gerechten als rendiercarpaccio en op open vuur gegaarde zalm en zelfs het Noorderlicht waan je je helemaal in andere wereld. Om er nóg meer een experience van te maken, willen we bijvoorbeeld ook Hottubs neerzetten en tochtjes met sledehonden aanbieden.

We zitten niet op een locatie waar toevallige passanten zich in grote getale melden. We moeten dus iets neerzetten waarvoor mensen specifiek naar ons toe willen. Dat moet ook altijd het uitgangspunt zijn: je moet niet doen wat een ander doet, maar zorgen dat je eruit springt. Verleid je gasten met een geweldig en onderscheidend concept!”

Het winterterras als moneymaker

Voor collega-ondernemers die nog twijfelen over een winterterras heeft Rien een tip: “Ga in gesprek met de gemeente om te bepalen wat mogelijk is en als je de ruimte hebt, twijfel niet: doen! Realiseer dat winterterras want het kan je zo veel opleveren. Maak je je zorgen over de investering? Kijk of je het net als wij via crowfunding kunt rondkrijgen. Wij bieden zelf pakketten waarbij onze investeerders meerdere keren naar de zaak moeten komen om hun investering terug te krijgen. Zo hebben wij ook direct mooie spreiding en letterlijk reuring in de tent. Dat laatste is ook voor ons reguliere restaurant van meerwaarde.

Vanzelfsprekend zorgen we er altijd voor dat het hier ook buiten sfeervol aangekleed is, maar een levendig winterterras is natuurlijk ultiem gezellig. Ook gemeenten moeten zich realiseren dat het mes aan meerdere kanten snijdt. Sfeervolle winterterrassen maken ook de stad een stuk bruisender. Van collega-ondernemers begrijp ik dat veel gemeenten zich gelukkig ook coöperatief opstellen."

Slimme service maakt het verschil!

“Mijn ervaring is dat goede automatisering cruciaal is om efficiënt en gastvrij te kunnen werken. We draaien het terras daarom net zoals we afgelopen zomer hebben gedaan. Met booq POS handhelds en de mobiele pinapparaten waarmee we snel bestellingen kunnen opnemen en afrekenen. En booq QR-bestellen, waarmee gasten zélf bestellingen plaatsen en direct afrekenen. Dat laatste hebben we deze zomer voor het eerst ingezet en is ons, en onze gasten, ontzettend goed bevallen. Gasten vonden het leuk om te doen en werden op deze manier áltijd supersnel geholpen. Ook op de allerdrukste momenten kwamen hun bestellingen zonder tussenkomst van een medewerker op de schermen in onze keuken en bar binnen, waarna ze direct bereid en uitgeserveerd werden.

Wij hebben gemerkt dat iedere bestelling en betaling die via QR verloopt in plaats van via een medewerker, een tijdsbesparing van 4 minuten oplevert. We kunnen daardoor met minder mensen dezelfde snelheid en service bieden. Tel uit je winst!  Zeker in deze tijd. Wij willen daarom bestellen via QR-code nóg aantrekkelijker maken en extra stimuleren door het iets extra’s te geven. Bijvoorbeeld korting of standaard iets lekker erbij. We verwachten mooie resultaten te halen deze winter en dat we de investering ruim terugverdienen."

Wij helpen je graag bij het inrichten van processen op je winterterras! Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken welke automatiseringsoplossingen kunnen bijdragen.

Lees ook ons artikel  'Winterterras slimme (om)zet: De Koning van Denemarken' of 'Winterterras: 5 tips voor méér omzet in 2020!'