De 5 must-have tools voor de moderne horeca starter
Je hebt besloten om je eigen horeca zaak te beginnen. Een belangrijke stap! Je hebt grote plannen voor je horeca onderneming, maar waar begin je? Wat heb je nu écht nodig om die horeca onderneming te starten, zonder je hoofd te verliezen in de administratie, voorraad of betalingen? Gelukkig hoef je als horeca starter niet alles zelf uit te vinden. Wij delen de 5 must-have tools als handig stappenplan wanneer je besluit een horecabedrijf te starten. Ideaal voor een vliegende start.
Waarom de juiste tools het verschil maken
Een eigen horeca onderneming starten gaat veel verder dan lekker koken of je gasten bedienen. Het betekent écht ondernemen, efficiënt werken, kosten besparen en een stevige grip op je financiën houden. De juiste tools zorgen ervoor dat je tijd en energie overhoudt voor het leukste deel van je bedrijf: het verwennen van je gasten en het laten groeien van je bedrijf.
Tool 1: een betrouwbaar kassasysteem
Ongeacht of je een café, restaurant, foodtruck of pop-up wilt openen, als horeca starter kun je niet zonder een betrouwbaar kassasysteem. Voor snelle transacties, voorraadbeheer en rapportages moet je op dit systeem kunnen rekenen. Van het opnemen van bestellingen tot de betaling; het zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.
Waaraan voldoet een modern kassasysteem? Deze is gebruiksvriendelijk en heeft vaak integraties met andere systemen, zoals je pinapparaat en boekhouding. Dankzij dit systeem bespaar je niet alleen tijd, maar kun je ook je kosten efficiënt en overzichtelijk beheren.
Bij DISH helpen we je aan een betrouwbaar kassasysteem. Wanneer je jouw eigen horeca zaak wil beginnen, maken wij de snelle betalingen, voorraadbeheer en de integratie met je boekhouding en reserveringssysteem mogelijk.
Tool 2: een betrouwbaar pinapparaat
Heb jij tegenwoordig nog contant geld op zak? Net als jij hebben veel anderen dat niet. Daarom kan een betrouwbaar en modern pinapparaat écht niet ontbreken. Je klanten verwachten dat ze kunnen betalen met hun pinpas. Niks is erger dan een kapot pinapparaat op een drukke dag.
Een naadloze integratie met je kassasysteem en pinapparaat zorgt ervoor dat betalingen snel en foutloos worden verwerkt. Hierdoor kun je bestellingen direct afhandelen. Dat komt de klanttevredenheid ten goede en voorkomt veel frustraties bij jou en je personeel, wat het een must-have maakt voor jou als horeca starter.
Wij helpen je graag aan een betrouwbaar pinapparaat voor als je een horeca zaak wil beginnen. Dan kun jij je volledig focussen op je gasten en kunnen zij snel en soepel hun rekening betalen.
Tool 3: boekhoudkoppeling
Een boekhoudkoppeling is de perfecte tool om tijd te besparen. Je droomt niet van urenlang bezig zijn met handmatige boekhouding, maar om lekker aan de slag te gaan. Gelukkig is een boekhoudkoppeling, zoals Exact of Yuki, een ideale oplossing.
Deze koppelingen zorgen ervoor dat alle transacties automatisch worden verwerkt. Zo hoef jij je bij het starten van een eigen horeca bedrijf geen zorgen te maken over waar iedere euro is gebleven. Je kunt eenvoudig factureren, betalingen en rapportages genereren. Dit maakt je werk veel makkelijk en inzichtelijker.
Voor iedere starter die niet zit te wachten op papieren rompslomp, is deze tool de ideale oplossing. Dankzij de automatische verwerking van transacties kun je je volledig richten op de groei van je horeca bedrijf en je gasten optimaal bedienen.
Tool 4: reserverings- of tafelsysteem
Droom je van een restaurant of foodtruck? Ongeacht je onderneming, is een online reserveringssysteem een must. Dit helpt je om tafels efficiënt te beheren en voorkomt no-shows. Vanaf de start is het handig om direct een systeem in te voeren waarmee je gasten online kunnen reserveren - zonder dat je daar extra tijd aan kwijt bent.
Met een DISH reserverings- of tafelsysteem bespaar je tijd én voorkom je dat je tafels leegstaan, terwijl er gasten staan te wachten. Beheer je reserveringen eenvoudig, stel automatische bevestigingen en herinneringen in en optimaliseer je bezettingsgraad. Je bent vanaf nu altijd op de hoogte van het aantal gasten. Ook voorkom je hiermee overboeking.
Tool 5: personeelsplanningssoftware
Als horeca starter heb je in het begin nog vaak te maken met een klein team. Dan kan het lastig zijn om efficiënt te plannen. Personeelsplanningssoftware helpt je om dit snel en eenvoudig te regelen. Met de software van DISH kun je in één oogopslag zien wanneer je personeel beschikbaar is, maar ook wanneer je extra handen nodig hebt.
Daarnaast integreer je het systeem eenvoudig met je kassasysteem en boekhouding. Het systeem voorkomt dat je personeel te veel of te weinig wordt ingepland. Maak snel en gemakkelijk roosters, terwijl je de persoonlijke voorkeuren van je medewerkers ook in acht neemt. Iedereen weet op tijd wanneer ze moeten werken. Een must-have tool voor een betere werkverdeling en een gezond werkklimaat.
Succesvol je horeca zaak beginnen met Eijsink
De juiste tools helpen je enorm om efficiënter te werken en meer tijd te kunnen besteden aan je gasten. Investeer in betrouwbare kassasystemen, pinapparaten, boekhoudkoppelingen, reserveringssystemen en personeelsplanningssoftware om de operationele kant van je bedrijf te beheren.
Geen stress over het maken van fouten of geen overzicht hebben. Je hebt immers een stevige basis waar je altijd op kunt terugvallen als horeca starter. En omdat de meeste tools schaalbaar zijn, kunnen ze eenvoudig meegroeien met je bedrijf wanneer deze echt van de grond komt.
Ben je klaar om je eigen onderneming in de horeca te beginnen? Eijsink helpt je waar nodig om een succes te maken van jouw horecabedrijf. Wij hebben de slimste hospitality software en bieden een totaaloplossing. Neem contact op voor vrijblijvend advies of een demo!