Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

In de horeca QR-bestellen als extra service

Marloes
Leestijd 3 min

Het aanhoudende personeelstekort in de horecabranche zorgt voor druk. Druk op je personeelsteam en de kwaliteit van service die geleverd wordt. Zeker in het hoogseizoen en op piekmomenten wanneer terrassen overvol zijn. Hoe ontlast je je personeel zonder en blijf je tegelijkertijd gastvrij? In de horeca QR-bestellen biedt als alternatieve bestelmethode een uitweg en juist extra service die al snel meer omzet oplevert! Hoe? Wij leggen het je uit.

Horeca qr code bestellen blog

Hoe werkt bestellen via QR-code?

Je gasten scannen de QR-code op tafel met hun smartphone en komen automatisch - met het tafelnummer al gekoppeld - op je bestelsite. Het is niet nodig een app te installeren, te navigeren naar een webversie of in te loggen. Via deze digitale menukaart maken je gasten hun keuze die ze eventueel gelijk online kunnen afrekenen. De order komt direct binnen in de kassa en bij de keuken of bar. Jij bepaalt of je de order vervolgens persoonlijk wilt uitserveren, of dat gasten juist hun bestelling op mogen halen bij een afhaalbalie.

Zijn je gasten toe aan een volgende ronde drankjes? Door opnieuw de QR-code te scannen, wordt de nieuwe order op de bestaande rekening gezet en kan de totale rekening bij vertrek ook in één keer worden betaald. Eenvoudig en efficiënt – precies waar je gast naar zoekt!

Dankzij de koppeling met je kassa en/of keukenschermen is iedere bestelling direct inzichtelijk. Ook zorgt slimme upselling voor een hogere gemiddelde bestedingswaarde en doorloopsnelheid. Maximale flexibiliteit wat aansluit bij de mindset en wensen van de gast. Dankzij QR-bestellen kun je ook tijdens piekmomenten optimale service bieden.


De voordelen van QR-bestellen in de horeca

Door klanten met een QR-code mobiel te laten bestellen en betalen, vang je als ondernemer meerdere vliegen in één klap:

Laagdrempelige omnichannel service
Scannen, (bij)bestellen, betalen, en klaar. Je gasten hebben zelf de controle en kunnen bestellen via de QR-code afwisselen met bestellen bij een medewerker. Alle orders komen op één rekening. Ook bij het afrekenen hebben je gasten de keuze: zelf via de QR-code of toch liever bij een medewerker.

Ontlast je personeel
QR-bestellen lost problemen met onderbezetting door het personeelstekort of op piekmomenten op. Met name voor op het terras is horeca QR-code bestellen een uitkomst. Gasten hoeven nooit meer te wachten op bedienend personeel bij grote drukte, en medewerkers houden meer tijd over voor een persoonlijk praatje. Bovendien is deze digitale medewerker nooit ziek of op vakantie.

Boost je omzet
Je verliest geen gasten meer omdat ze te lang moeten wachten. De resultaten tonen aan dat gasten zelfs sneller meer bestellen. Ook is de doorlooptijd per tafel korter en is er geen extra personeel nodig bij drukte.

Flexibel in te zetten

Je kiest zelf waar en wanneer je QR-bestellen inzet: terras, theater, snackbar, hotelkamer, strandstoel of ijssalon. Dus ook op plekken waar personele bezetting voorheen ingewikkeld was. Door de koppeling van een kenmerk zoals een tafelnummer kun je persoonlijk uitserveren of laten afhalen bij een speciaal uitgiftepunt.

Ontdek de mogelijkheden

  • Gasten bestellen en betalen met hun smartphone (geen medewerker nodig).
  • Jouw responsive bestelsite in je huisstijl is ook direct je menukaart.
  • Slimme cross- en upselling via pop-ups in het bestelproces. Of verplaats je hardlopers naar de slimste posities op je menukaart. Zo verkoop je nóg vaker appeltaart met slagroom bij de koffie, en een kaasplankje bij de wijn.
  • Tijdens het lunchuur een ander aanbod tonen in de bestelsite dan in de avond? Dankzij menuplanning stel je in welke gerechten je gasten wanneer mogen bestellen.
  • Kies uit verschillende betaalmethodes; iDEAL, creditcard, betalen bij een medewerker of boeken op tafel/kamer.
  • Meertalig opgezet, dus inzetbaar voor internationale gasten inclusief internationale betaalmethoden.
  • Fooi mogelijkheid, zodat je gasten de service eventueel kunnen belonen met een bepaald bedrag fooi.
  • Dichterbij het bestelmoment van de gast adverteren kan haast niet. Je QR-bestelsite biedt allerlei slimme marketingopties.
  • QR-bestellen horeca is geïntegreerd in het kassasysteem wat data realtime inzichtelijk maakt in de backoffice.


Laat je gasten via QR-code bestellen horeca

QR-bestellen bespaart jouw team en je gasten tijd, biedt extra vrijheid en zorgt voor meer omzet. Bovendien kun je jouw bestelwebsite op maat inrichten, in jouw huisstijl met upselling naar wens. Meer informatie en klantverhalen vind je op booqsolutions.com/qr-bestellen. Wij zeggen doen!

QR-bestellen

Ook interessant

Extra service bieden met QR-bestellen?
Neem contact met ons op

Facebook
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:00 uur
Telefoon
Bel ons via
0880 55 66 77
mail
Mail ons via
info@eijsink.nl