Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Soorten kassasystemen: welk kassasysteem past bij mij?

Marloes
Leestijd 3 min

Er zijn veel verschillende kassasystemen op de markt. Welk kassasysteem voor jou het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren: de grootte van je zaak, in welk segment je actief bent en welk budget je te besteden hebt. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar verschillende kassasystemen en deze te vergelijken om te bepalen welk kassasysteem het beste past bij je onderneming. In dit artikel zetten we diverse soorten kassasystemen voor je op een rij.

Header soorten kassasystemen

1. Traditioneel kassasysteem: Dit is de typische kassa zoals je hem kent, die nog vaak wordt gebruikt in sportkantines, cafetaria’s en speciaalzaken. Een traditionele oplossing die beschikt over een kassascherm, een kassalade en knoppen voor het invoeren van bestellingen en het verwerken van betalingen.

2. All-in-one kassa: De alles-in-een kassa betreft een professioneel uitziende oplossing, uitgerust op een voet of aan de muur gehangen. Deze elektronische kassa combineert hardware en software. Diverse randapparatuur kan aangesloten worden zoals een printer, barcodescanner, klantendisplay of NFC-reader. De dagomzet, totale btw en verkoop per artikelgroep kan worden uitgedraaid.

3. Tablet gebaseerd kassasysteem: Bij dit type systeem draait software op tablets of mobiele apparaten en wordt gebruikt door de bediening om bestellingen op te nemen en direct door te sturen naar de keuken of bar. Tablet-gebaseerde kassasystemen zijn vaak flexibeler en mobieler dan traditionele kassa's. Ze kunnen draaien op Android, iOS of Windows-besturingssystemen.

4. Cloud gebaseerd kassasysteem: Dit systeem slaat gegevens op in de cloud en is toegankelijk vanaf elk apparaat met internettoegang. Het biedt vaak uitgebreidere functies, zoals voorraadbeheer, klantbeheer en rapportages, en zijn handig voor meerdere vestigingen.

5. Zelfbedieningskiosk: Bestelzuilen stellen klanten in staat om hun eigen bestellingen te plaatsen en betalingen te verrichten zonder tussenkomst van personeel. Ze worden vaak ingezet in fastfoodrestaurants en cafetaria's.

6. Onbemande kassa: Tegenwoordig kom je niet meer onder de doe-het-zelfkassa of zelfscankassa uit. Je ziet ze bij supermarkten en zijn populair bij cateraars. Klanten scannen zelf de barcode van artikelen of tikken hun producten aan op het kassascherm. De betaling wordt gedaan met bankpas of personeelspas.

7. Integratie met POS-software: Veel kassasystemen bieden integratie met andere software, zoals boekhoudsoftware, personeelsplanning of online bestelsystemen om de efficiëntie en functionaliteit van het bedrijf te verbeteren.

8. Mobiele betalingsoplossing: Verschillende kassasystemen ondersteunen mobiele betalingen via apps zoals Apple Pay, Google Wallet en contactloze kaarten. Dit kan de betalingsverwerking versnellen en biedt klanten meer flexibiliteit.

9. Online bestelsystemen: In het tijdperk van afhaal- en bezorgmaaltijden zijn er ook kassasystemen die geïntegreerd zijn met online bestelplatforms en apps. Dit maakt het voor restaurants en cafés gemakkelijker om bestellingen te ontvangen en te verwerken.

Zoveel kassasystemen, zoveel functionaliteiten. Het is helemaal niet gek dat het grootse aanbod je laat duizelen. Een keuze maken uit de bovengenoemde soorten kassasystemen is een stuk makkelijker als iemand met je meedenkt.

Wil je weten of booq POS het juiste systeem voor jou? Deze kassa is dankzij de intuïtieve mobiele app erg gebruiksvriendelijk en flexibel in te zetten. booq koppelt gemakkelijk met verschillende andere oplossingen, zoals een bestelsite, reserveringssoftware of een boekhoudpakket. Neem gerust contact met ons op voor advies.

Kassa en handhelds

Ook interessant

Gerben
Gerben, adviseur

Gerben geeft je graag advies
over de juiste kassa