Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Wat zijn Payment Service Providers (PSP’s)?

Annabelle
Leestijd 4 min

Een essentieel onderdeel van de gastbeleving is het betalingsproces. Gasten verwachten vandaag de dag dat ze op diverse, digitale manieren kunnen betalen. En precies dát is waar Payment Service Providers (PSP’s) in gespecialiseerd zijn: het op een efficiënte en veilige manier verwerken van verschillende soorten betalingen. Afhankelijk van jouw wensen is er een mix aan PSP’s die je bij Eijsink kunt selecteren. In dit artikel zoomen we dieper in op de Payment Service Providers. Wat zijn het en hoe kies je de juiste?

wat zijn Payment Service Providers (PSP's)

Wat zijn Payment Service Providers?

Termen als Payment Facilitators, card scheme fee’s en acquiers zeggen je waarschijnlijk niets. Gelukkig hoeft dat ook niet! Voor jou als ondernemer is het belangrijk om middels de juiste tussenliggende partijen het geld op de rekening te krijgen. Een Payment Service Provider, ook wel betalingsverwerker genoemd, is een bedrijf of een technologisch platform dat hiervoor zorgt. Bekende Payment Service Providers zijn Pay., Adyen, Rabo Smart Pay en CCV. Zij fungeren als een tussenpersoon tussen jouw onderneming en de banken en creditcardmaatschappijen. PSP’s maken op grote schaal afspraken met diverse betalingsverwerkingsmaatschappijen. Door de schaalgrootte waarop zij inkopen kun je daardoor ook vaak profiteren van interessante tarieven.


Wanneer heb je een Payment Provider nodig?

Als jij jouw gasten op een andere manier wilt laten betalen dan met contant geld, met een bankpas, creditcard of smartphone bijvoorbeeld, schakel je een Payment Service Provider in om de betalingsstromen te regelen. Doordat de providers meerdere betaalmethodes aanbieden, hoef je niet voor iedere betaalwijze apart een contract en implementatie te regelen. De betalingsprovider regelt dus in één keer dat jouw gasten transacties kunnen doen middels een digitale wallet zoals Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay, maar bijvoorbeeld ook via digitale mogelijkheden zoals QR-codes of de check-out van een bestelwebsite. Handig!


Hoe kies je de juiste betaalprovider voor jouw bedrijf?

Afhankelijk van het concept van jouw onderneming, of je nu een restaurant, snackbar of vakantiepark runt, kan een andere betalingsverwerker en behorende betalingsmethoden beter aansluiten. Weet dat Eijsink het voorwerk in het doolhof van betalingsverkeer al heeft gedaan. De PSP’s die wij aanbieden bij ons booq Platform zijn zorgvuldig uitgekozen waardoor je bent verzekerd van veilig, snel en betaalbaar betalingsverkeer. Om een keuze te kunnen maken uit het PSP-aanbod kun je de volgende factoren afwegen:

1. Kostenstructuur: Heb je te maken met maandelijkse kosten én kosten per transactie, of alleen kosten per transactie? Is er sprake van een transactielimiet?
2.
Betalingsmethoden: Ondersteunt de PSP daadwerkelijk alle betalingsmethoden die je wilt aanbieden aan je gasten?
3.
Integratiemogelijkheden: Is de betalingsprovider te koppelen met je kassasysteem, QR-bestellen of je bestelwebsite?
4.
Type betaalterminal of techniek: Past de PSP’er de (nieuwste) technieken toe om bijvoorbeeld de juiste betaalterminals te koppelen, of juist zelftapsystemen of cadeaukaartbetalingen?
5.
Schaalbaarheid: Kan de provider meegroeien met je bedrijf als je andere wensen krijgt op het gebied van betalingsmogelijkheden?
6.
Rapportage mogelijkheden: Krijg je inzichten in wat er op welke manier betaald is en of het overeenkomt met de kassa en online verkopen?
7. Klantenservice: Is de klantenservice van de Payment Service Provider telefonisch bereikbaar of bijvoorbeeld alleen via e-mail?


Vrijheid keuze Payment Service Provider bij Eijsink

Bij Eijsink heb je keuzevrijheid op het gebied van paymentproviders. De manier van betalen of het type betaalterminal kan samen met de bovenstaande factoren bepalen welke van de betalingsverwerkers (een overzicht zie je bij onze koppelingen) voor jou het meest geschikt is. Jíj bepaalt met wie je een overeenkomst aangaat!

Omdat de wereld van PSP’s complex is, helpen we je graag op weg. Onderdeel van onze onboarding is dat we de mogelijkheden voor je op een rij zetten en je doorverwijzen naar de juiste plek voor meer informatie. Dat bespaart jou tijd terwijl je zélf de controle behoudt over de afspraken en de kosten. Meer weten over de beste payment provider? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen van Payment Service Providers voor de horeca

1. Breed scala aan betalingsmethoden

Eén van de grootste voordelen van het gebruik van een PSP is dat het je in staat stelt om diverse betalingsmethoden te accepteren. Je kunt je gasten bijvoorbeeld niet alleen laten betalen met betaalpassen, maar ook via creditcards, digitale wallets zoals Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay middels je smartphone, smartwatch of andere wearables, betaallinks, QR-codes, website check-outs en meer. Dit vergroot de flexibiliteit en het gemak voor je gasten.

2. Efficiëntie en snelheid

Payment Service Providers bieden geoptimaliseerde betalingsprocessen die zowel de snelheid van transacties als de efficiëntie van je bedrijfsvoering verbeteren. Snellere transacties betekenen minder wachttijd voor je gasten. En dat zorgt voor een hogere gasttevredenheid en dat de medewerkers weer sneller andere gasten kunnen helpen. Daarnaast vereenvoudigt het de administratieve taken die gepaard gaan met betalingsverwerking. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en minimaliseer je de kans op menselijke fouten.

3. Veiligheid en beveiliging

Veiligheid is van het grootste belang bij betalingstransacties. Online betaalproviders moeten voldoen aan strenge (Europese) Regelgeving en gebruiken strenge beveiligingsmaatregelen, zoals geavanceerde versleuteling en fraudepreventie, om de financiële gegevens van alle betrokken partijen te beschermen.

Betalen en pin

Ook interessant

Anouk
Anouk, adviseur

Anouk vertelt je alle ins and outs
van onze betaalsystemen