Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Vol vertrouwen het terrasseizoen tegemoet met een optimale personeelsplanning

Marloes
Leestijd 3 min

Het terrasseizoen is van start gegaan en als horecaondernemer weet je dat dit een periode van intense bedrijvigheid betekent. Een doordachte personeelsplanning is essentieel, maar tegelijkertijd wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het maken en beheren ervan. In deze blog ontdek je waarom een gebruiksvriendelijke personeelsplanning tool juist tijdens het terrasseizoen van onschatbare waarde is.

blog optimale personeelsplanning terras

Prioriteit voor vaste contracturen

Gedurende het terrasseizoen is het waarschijnlijk dat je extra personeel inzet, zoals vakantiekrachten. Met online personeelsplanningsoftware heb je een helder overzicht van het type contract, de contracturen en vaardigheden van je teamleden. Op deze manier zorg je ervoor dat ervaren personeel met vaste uren voorrang krijgt bij het inplannen, en dat zij hun uren gedurende de maand kunnen volmaken.

Anticiperen op verwachte drukte of rust

Op een zonnige dag zal het terras naar verwachting drukker zijn dan wanneer het weer minder gunstig is. Dankzij de integratie van weersvoorspellingen in het systeem, kun je direct zien wanneer het handig is om extra personeel op het terras in te zetten. En als je ook gebruikmaakt van een reserveringssysteem, kun je op basis van verwachte reserveringen nog efficiënter je personeel plannen, zodat service, omzet en personeelskosten optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Efficiënt personeel plannen voor terrasseizoen
Geautomatiseerde salarisverwerking

Met een koppeling naar een salarisverwerkingsprogramma kun je tijdelijke krachten gemakkelijk opnemen in je personeelsplanning. De koppeling zorgt ervoor dat gegevens van nieuwe medewerkers automatisch worden ingeladen in de personeelsplanner. Zo ben je verzekerd van een foutloze, geautomatiseerde salarisverwerking, ook voor je oproepkrachten!

Eenvoudig invullen van open diensten

Laat zowel je vaste medewerkers als vakantiekrachten hun beschikbaarheid doorgeven via een medewerkers app. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om proactief te reageren op openstaande diensten. Je kunt zelfs pushmeldingen versturen om een dienst ingevuld te krijgen. Dit maakt het voor jou als manager makkelijker om de planning rond te krijgen, zelfs als een deel van je team met vakantie is.

Inzicht in vakantiedagen

Richting de zomer zul je ongetwijfeld te maken krijgen met vakantieaanvragen binnen je team. In het overzicht van verlofdagen in de personeelsplanner app kunnen zowel jij als manager als je medewerkers snel zien hoeveel vakantiedagen er zijn opgebouwd. Bovendien kun je vakantieaanvragen binnen dit overzicht gemakkelijk goedkeuren.

Wil jij weten wat een personeelsplanner voor jou kan betekenen? Of wil je advies over een koppeling met een salarispakket? Onze adviseurs helpen graag.

Online personeelsplanning

Ook interessant

Jan Maarten
Jan Maarten, consultant

Een optimale personeelsplanning voor het terrasseizoen?
Jan Maarten helpt je graag