Familievakanties tijdens coronatijd: hoe bewaak je dat Beerze Bulten gevoel?

18 augustus 2020

Omringd door oerbossen, zandverstuivingen en rivier de Vecht ligt 5-sterrenvakantiepark Beerze Bulten. Met je gezin geniet je hier optimaal van het buitenleven met alle luxe en comfort binnen handbereik. Er is zoveel te beleven, de kinderen vliegen van het ene naar het andere avontuur. Óndanks de coronamaatregelen.

Familiebedrijf

Opa en oma Hagedoorn streken in 1949 neer in Beerze. Het stuk bos was onontgonnen, maar Gerrit-Jan sr. zag kansen en stichtte er een recreatiebedrijf. Dit deden zij naast de catering voor voetbalclub Heracles en het runnen van een bakkerij in Almelo. Er werd een vijver gegraven en met amper faciliteiten kwamen gezinnen er om te zwemmen of hutten te bouwen. In de loop der tijd veranderde de camping van veel vaste caravanplekken naar toeristisch kamperen.

Met Gerrit-Jan Hagedoorn jr. en zijn vrouw Johanneke staat de derde generatie aan het roer en is het bedrijf uitgebouwd naar 550 kampeerplekken en 70 vaste accommodaties waar jaarlijks zo’n 100.000 gasten uit Nederland, Duitsland en België verblijven. Dat is nog zonder de daggasten die het zwemparadijs of Giga Konijnenhol bezoeken.

Het Beerze Bulten gevoel

Dat Giga Konijnenhol is een indoor speelparadijs, dat ook vier bowlingbanen rijk is. Daarnaast heeft het verwarmde in- en outdoor Zwemparadijs spectaculaire glijbanen, en het Giga Konijnenveld is een buitenspeeltuin met waterpret. Genoeg te doen!

“Knutselen, voetballen, bingo, survival; ons professionele animatieteam verzorgt een uitgebreid programma. In de voor de camping geschreven musical over mascotte Bultje het Konijn spelen campingkinderen de hoofdrol, in het hoogseizoen wekelijks opgevoerd voor zo’n 1300 man. We willen onze gasten steeds verrassen en elke keer weer een onvergetelijk verblijf bieden. Daarbij zetten we in op gezinnen met kinderen tot 12 jaar, want een disco vind je hier niet.”

De keuze is reuze

Kamperen in je eigen caravan of tent, glamping in een ingerichte Vechtglamping Lodge aan de rivier de Vecht, verblijven in een vrijstaande bosbungalow, knusse Youpi! lodge of met 16 man in het familiehuis? Op het ruim opgezette park verbinden vrolijk kronkelende paadjes de royale kampeerplaatsen, verhuuraccommodaties en speelplekken met elkaar.

Ook voor ouders zijn er veel faciliteiten voor een onbezorgde vakantie: ontspannen in het Wellnesscentrum, dineren in het restaurant, een potje tennissen. Schoon en luxe sanitair is nooit ver weg en biedt aanvullend comfort zoals kinderdouches en privésanitair. En of dat nog niet genoeg is, wordt het park omringd door natuurgebied Vechtdal, wachtend om al wandelend, fietsend of per kano ontdekt te worden

Blijvend investeren

Passie, focus, innovatie en op tijd bijsturen liggen ten grondslag aan het succes van het vakantiepark, dat jaarrond open is. “Alles wat aangepakt moest worden, is in een stroomversnelling geraakt,” vertelt Gerrit-Jan, zelf op het park opgegroeid. Grote investeringen in sanitair, zwembad, Giga Konijnenhol en de accommodaties zijn de afgelopen jaren gerealiseerd om de plek in de Nederlandse recreatietop te bewaken. Het aanbod van zwemles, fitness en kinderfeestjes dient, naast de andere slechtweervoorzieningen, als solide basis tijdens de wintermaanden.

“Wij staan voor hoge kwaliteit. Dat begint bij hygiëne en veiligheid. Oma zei altijd ‘als het op de voorgrond rommelig is, wil je niet weten hoe het achter is’, en dat grappen we nog steeds.” Zodoende won het park al vele prijzen, waarvan de ANWB Camping van het jaar 2017 publieksprijs voor Gerrit-Jan, zijn vrouw en het ruim 200 man grote medewerkersteam het mooiste blijk van waardering is. En hoe mooi, ook dit jaar is de Beerze Bulten weer genomineerd voor Camping van het jaar 2020!

Vakantiepark van de toekomst

In de Beerze Bulten App vinden gasten alle informatie over faciliteiten en activiteiten. Geïntegreerd zijn booq Tafelreservering, waarmee gasten kunnen reserveren in Brasserie de Hagehorst, én de booq bestelsite, waarmee gasten frietjes kunnen bestellen in de fastfoodlounge Bultje’s Eetkamer. Alles staat in verbinding met kassasysteem booq POS.

“booq is een stabiel en snel werkzaam systeem dat voor onze medewerkers eenvoudig werkt. We hebben meteen de interne bekabeling laten herinrichten. Daardoor hebben we een superstabiel netwerk, ook voor de booq Bar/Kitchen Manager. Voor Eddy, onze kok die al 30 jaar gewend is om met bonnen in de keuken te werken, ging de overstap naar deze digitale keukenschermen probleemloos. Daarbij werkt het barscherm perfect. We willen niet meer terug!”

Corona en het Beerze Bulten gevoel?

Duidelijkheid geven en denken in mogelijkheden, zo gaat Beerze Bulten met de huidige crisis om. “We proberen zo helder mogelijk te communiceren en verwachtingen te managen vooraf. Zo mailen we gasten voor aankomst al een video met daarin de belangrijkste maatregelen, op een prettige manier uitgelegd.” Ook op het park zelf vinden gasten bij alle faciliteiten specifieke informatie over hoe het nu gaat in bijvoorbeeld het zwembad of Giga Konijnenhol.

“Reserveren met tijdssloten, contactloos betalen, geen extra bezoek tijdens je verblijf voor zo min mogelijk extra druk op de voorzieningen: aan alles proberen we te denken. Online bestellen biedt extra mogelijkheden, daar wijzen we onze gasten op. We gebruiken het nu voor het tweede jaar, en ten opzichte van vorig jaar is de omzet hiervan al bijna met een factor 10 gestegen! Het afhalen bij ons Giga Konijnenhol versus het eten op locatie neemt door de crisis een enorme vlucht - omdat we het online bestellen zo goed voor elkaar hebben.”

Animatie was ook een belangrijk onderwerp om snel te tackelen. “Onze animatie en shows zijn heel belangrijk voor veel van onze gasten, die daar vaak jaarlijks voor terugkomen. Daarom hebben we een nieuw animatiepodium op een groot buitenterrein gemaakt waar iedereen gemakkelijk voldoende afstand kan houden en heel knus op een kleedje per huishouden de shows kunnen bijwonen. Dat bevalt gasten heel goed.”

Dat is terug te zien in de bezetting, van nu én alvast van volgend jaar. “Veel gasten boeken nu al hun vakantie voor de volgende zomer. Dat werd wel vaker gedaan, maar nu merken we dat als het gasten nu bevalt, dat ze zich weer vastleggen. Dat hadden we niet verwacht, maar het heeft hopelijk te maken met hoe we het hier hebben geregeld. Ondanks een vol park heeft nog geen enkele gast gezegd zich niet prettig te voelen of om te keren. Dat voelt heel goed.” 

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het automatiseren van jouw vakantiepark, zodat je net als de Beerze Bulten efficiënter kunt werken, omzet verhoogt en nóg meer gastbeleving creëert? Neem vrijblijvend contact met ons op!