Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

5 trends gespot op Horecava 2023

Marloes
Leestijd 3 min

Van interieur tot automatisering, tijdens Horecava 2023 was elk horeca-aspect vertegenwoordigd. Welke trends en ontwikkelingen spelen er binnen verschillende branches? Waar kun jij als horecaondernemer niet meer omheen? We hebben de 5 opvallendste trends, gezien op Horecava, voor je op een rij gezet.

Header blog 5 trends gezien op de horecava

1. Groeiende vraag naar plantaardige gerechten

Vegan gerechten hebben een vaste plek op de menukaart gekregen. En dit is logisch, want de vraag naar plantaardige gerechten blijft groeien. Het aanbod wordt steeds uitgebreider én specifieker. Zo hebben typische lekkernijen als saucijzenbroodje, kaas en brioche een volwaardige vegan tegenhanger gekregen. En al is goede vegan kaas nu nog wat duur; de verwachting is dat dit snel verandert wanneer het product langer op de markt is.

2. Liever een alcoholarm biertje

Zin in een koud biertje, maar moet je nog rijden of heb je gewoon geen behoefte aan alcohol? Goed nieuws: non- en laag-alcoholische dranken worden steeds gangbaarder en makkelijker verkrijgbaar. Waar de smaak in het verleden nog veel afweek van ‘normaal’ bier is het anno 2023 bijna niet meer van elkaar te onderscheiden. De alcoholarme (speciaal) bieren waren dan ook bij zowel de grote biermerken als lokale bierbrouwerijen duidelijk aanwezig tijdens de Horecava.


3. Investeren in selfservice oplossingen

Steeds meer mensen zijn overtuigd dat selfservice oplossingen, zoals QR-bestellen of bestelzuilen een wenselijke aanvulling zijn in de horeca. Horecaondernemers begrijpen dat digitaliseren niet betekent dat je personeel moet vervangen door technologie, maar dat het medewerkers juist op een slimme manier kan ondersteunen. Het zorgt ervoor dat gasten sneller kunnen bestellen en het personeel meer tijd overhoudt voor een persoonlijk praatje.

Selfservice in de horeca
Bestelzuil


4. Retro interieur

Op het gebied van interieur zien we veel uitgesproken stijlen. De retro look is helemaal terug, maar ook het meer ingetogen Scandinavisch design wordt steeds populairder. Ronde en organische vormen en natuurlijke gedempte kleuren blijven anno 2023 het beeld bepalen. Maar op het gebied van stoffering moet velours steeds meer plaats maken voor stoelen en banken bekleed met bouclé of teddy-stof. Dit jaar ook zul je ook veel gekleurde rotan zien.

5. Rustig servies please

Waar bontgekleurd servies de afgelopen jaren nog veel in restaurants te bewonderen was, kiezen we nu massaal voor rustige tinten. Wit servies is terug. Ga voor een chique uitstraling en kies voor een combinatie van glans en mat. Liever wat speelser? Ook witte borden met reliëf, een bijzondere vorm of een gouden randje in het bord zijn in opkomst. Net als presentaties in combinatie met houten elementen.


Ook interessant

We helpen je graag
je zaak toekomstbestendig te maken

Facebook
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 17:00 uur
Telefoon
Bel ons via
0880 55 66 77
mail
Mail ons via
info@eijsink.nl