Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Dit zijn dé 5 horeca terras trends voor 2024

Annabelle
Leestijd 3 min

Kom maar door met die zon! Hoewel terrassen steeds meer ingericht worden om het hele jaar omzet te genereren, kunnen wij niet wachten tot het terrasseizoen van start gaat. Van de eerste nog wat frisse dagen uit de wind in het zonnetje, tot de hete dagen onder een parasol of in de schaduw van de bomen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw terras het eerste is waar gasten plaatsnemen? We zetten de terrastrends van 2024 op een rij.

terras trends 2024

1. Comfort en sfeer

Binnen en buiten komen steeds dichterbij elkaar te liggen. Binnenhuis zijn steeds meer mensen druk om de juiste sfeer te creëren met diverse materialen, kleuren, accessoires en verlichting. Diezelfde aandacht voor sfeer en beleving op jouw terras maakt dat voorbijgangers denken ‘dat is the place to be!’. Kies voor comfortabel meubilair, zachte kussentjes en dekentjes, zodat ze graag nog eens bij jou plaatsnemen. Slimme overkappingssystemen zijn haast niet meer weg te denken om jouw buitenruimte zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En heb jij al eens nagedacht over verwarmd meubilair? Perfect voor maximaal comfort op koudere momenten én kosten- en milieutechnisch interessant.

2. Stijlvol meubilair in speelse kleuren

Dit jaar zijn er diverse trends op het gebied van terrasmeubilair. Satelliet hospitality furniture onderscheidt vier trends: Classy Colourful, Wonder Weaving, Romantic Retro en Rattan Rainbow. Bij Classy Colourful worden populaire nude-tinten zoals zachtroze gecombineerd met knalkleuren uit hetzelfde pallet, zoals terra. Bij Wonder Weaving gaat het om tijdloos gevlochten meubilair dat beschikbaar is in vele kleuren. Romantic Retro ademt romantiek dankzij de luchtige, vrouwelijke stijl met ronde vormen. Rattan Rainbow biedt je rotan vlechtwerk, geïnspireerd op de kleuren en vormen van de regenboog en zijn echte Instagram-waardige eyecatchers.

Terras trends Satelliet hospitality furniture
Foto's van Satelliet hospitality furniture


3. Lokale, seizoensgebonden gerechten

Duurzaamheid is steeds meer een onderwerp waar mensen mee bezig zijn. Als reactie daarop kiezen steeds meer horecaondernemers in 2024 voor lokale producten die alleen in het seizoen te verkrijgen zijn. Door samenwerkingen met lokale boeren en tuinders, borg je niet alleen de kwaliteit en versheid, je steunt ook de lokale economie en verkleint je eigen ecologische voetafdruk.


4. SoftPOS voor bestellen en betalen

Voor een goede gastbeleving blijven snelheid en efficiëntie belangrijk. De ontwikkelingen op het gebied van technologie staan niet stil. Naast QR-codes waarmee gasten op ieder moment via hun eigen telefoon kunnen bestellen en betalen, gaan we ook de SoftPOS oplossing veel zien deze zomer. Met SoftPOS kun je bestellingen opnemen en betalingen verwerken met één device. Dat scheelt uiteraard in aanschafkosten, maar uniek is dat je geen maandbedrag betaalt voor SoftPOS, maar enkel voor de transacties die je verwerkt tegen interessante tarieven. Hierdoor is SoftPOS een handige oplossing voor kleine en grote ondernemers.

SoftPOS terras trend 2024
Onze SoftPOS oplossing voor op het terras5. Beleving en entertainment

Gasten zijn bereid flink geld uit te geven op jouw terras, maar dan moet de beleving wel kloppen. Die juiste beleving begint uiteraard bij een optimale day-to-day service. Maar ook live-muziek en thema-gebonden events, zoals een zomerse cocktailparty en een speciaalbierfestival, zorgen voor extra beleving én maken dat je wellicht een hele nieuwe doelgroep aanspreekt. Vergeet niet om al het leuks dat je organiseert fanatiek te delen via social media.


Bij Eijsink weten we dat de juiste technologische ondersteuning het verschil maakt op jouw terras. Van handhelds en de SoftPOS, waarmee je supersnel overal op je terras bestellingen opneemt en afrekent, QR-codes die je personeel ontlasten, digitale bar- en keukenschermen waarmee je efficiënter bestellingen bereidt tot efficiënter plannen en sturen op cijfers en nog veel meer. Met welke uitdagingen heb jij te maken? Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag verder.

QR-bestellen
Digitale bonschermen
Betalen en pin
Kassa en handhelds

Ook interessant

Sjoerd
Sjoerd, adviseur

Sjoerd adviseert je graag hoe jij
het maximale uit je terras kunt halen