Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

5x onmisbare terrastech voor 2024

Marloes
Leestijd 3 min

Hoera, het terrasseizoen staat weer voor de deur! Jij wilt natuurlijk niets liever dan heel veel gasten blij maken en een mooie omzet draaien. Een hoge mate van gastvrijheid en efficiëntie is dan noodzakelijk. Hoe? Door mens en techniek elkaar te laten versterken! Hier vind je een overzicht van de terrastech die in 2024 het verschil maakt op jouw terras.

Onmisbare terras tech tools Eijsink

1. Handhelds

Een handheld is een mobiele kassa die ideaal is voor je terras om meerdere redenen. Met een handheld beweeg je soepel van tafel naar tafel en komt iedere order automatisch uit bij de juiste bonprinter of digitale bar/keukenscherm. Je hoeft nooit naar een centrale kassa om daar bestellingen in te voeren. Daardoor maakt de bediening minder meters en zijn ze continu zichtbaar op het terras aanwezig. Daarnaast geeft een handheld een geheugensteuntje door automatisch uitvraagherinneringen en upsell-suggesties te tonen. Bovendien heeft de bediening aan tafel inzicht in de verse dagvoorraad en dat voorkomt teleurstellingen achteraf!

2. Mobiele pinapparaten

Ook mobiele pinapparaten blijven natuurlijk een vertrouwd gezicht op het terras. Zorg je voor voldoende pinapparaten, dan hoeven je gasten ook nooit lang te wachten voordat ze kunnen afrekenen. Moet je wachten tot je collega klaar is, en het apparaat ophalen op een centrale plek, dan verlies je tijd waarin je ook een extra rondje drankjes had kunnen opnemen. Reken maar uit wat je dat scheelt in een piekuur.

3. SoftPOS: bestellen en betalen met 1 apparaat

Dankzij de nieuwe SoftPOS betaaloplossing verwerk je bestellingen en betalingen op het terras met hetzelfde apparaat. Opschalen in aanloop van het terrasseizoen is eenvoudig, want doordat je mobiele kassa verandert in een pinapparaat heb je geen gedoe met extra betaalterminals en servicecontracten. Hoe het werkt? Bestellingen worden opgenomen met de booq kassa app op de handheld. Wenst de gast te betalen? Je kiest op de handheld voor de betaalmethode ‘Tap to Pay’. De app opent automatisch het SoftPOS-betaalscherm en de gast kan betalen door de pinpas, creditcard of smart device tegen het NFC-scherm te houden.

4. QR-bestellen en betalen

Een andere slimme oplossing, en zeer geschikt voor het terras, is bestellen en betalen via QR-codes. QR-bestellen ontzorgt je personeel en maakt dat gasten nooit lang hoeven te wachten om te kunnen bestellen. Ze scannen met hun eigen smartphone een QR-code op tafel en bestellen via de bestelsite zelf een drankje of een gerecht. Met die QR-code kunnen gasten ook zelfstandig bijbestellen op dezelfde rekening of de rekening betalen. Dat scheelt ook flink in de transactiekosten! En heeft je gast een speciaal verzoek? QR-bestellen kan gewoon afgewisseld worden met bestellen bij een medewerker. Zo bied je gastvrije omnichannel service.

5. Digitale bar- en keukenschermen

Als je bestellingen vlotter binnenkomen, moet je ze ook sneller bereiden en uitserveren! Digitale bonnenschermen in de bar en/of keuken zijn dan een verademing. Iedere bestelling, via de handhelds en QR-codes, verschijnt hiermee automatisch op de plek waar hij klaargemaakt moet worden. De borrelplank bijvoorbeeld bij de koude kant en de bitterballen bij de warme kant. Iedere bon staat automatisch in de juiste pak/bereidingsvolgorde, je ziet een tijdsaanduiding wanneer de bon is gestart en kunt bestellingen uit dezelfde wijk snel samenvoegen en gezamenlijk bereiden dankzij kleurcoderingen. Dit en andere slimmigheden maken dat dat de doorloopsnelheid enorm wordt verhoogd.


We kijken graag met je mee hoe jij het meest uit jouw terras haalt! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant

Sjoerd
Sjoerd, adviseur

Sjoerd helpt je graag bij de
keuze van de juiste terrastech.