Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Vervanging Maestro en V-Pay betaalpassen? Veelgestelde vragen en de gevolgen voor jouw pinautomaat

Lisa
Leestijd min

Alle Nederlandse Maestro en V-Pay pinpassen worden vanaf 2023 vervangen voor een Visa Debit of Debit Mastercard. Om als ondernemer transacties te kunnen blijven accepteren, stellen Betaalvereniging Nederland, banken en betaalinstellingen hun processen en systemen bij. Waarom en wat er verandert voor jou lees je in deze blog.

Overstap Maestro en V-Pay betaalpassen

Waarom verdwijnen de Maestro en V Pay betaalpassen?
De reden voor Mastercard en Visa om over te stappen naar nieuwe debitpassen is dat deze passen vanwege de nieuwe technologie op meer plekken gebruikt kunnen worden. Met de huidige Maestro en V PAY-betaalpassen kon meestal niet online (in webwinkels) of in gewone winkels buiten Europa betaald worden. Lastig in de huidige maatschappij waarin e-commerce en mobile commerce een steeds grotere rolt spelen. En wanneer je in het buitenland een huurauto of vakantiehuisje wilt boeken.

De nieuwe Visa Debit en Debit Mastercard is geschikter voor online betalingen, maar is ook in het buitenland beter te gebruiken. Omgekeerd kunnen op deze manier ook meer buitenlandse passen in Nederland worden gebruikt. Gemakkelijker en overal betalen voor iedereen dus!

Maestro en V-Pay betaalpassen verdwijnen


Blijven de huidige bankpassen geldig?
Het Maestro-logo verdwijnt geleidelijk, jouw klanten zullen er weinig van merken. Alle Maestro en V-Pay passen die tot de zomer van 2023 worden uitgegeven, blijven bruikbaar tot de geldigheidsdatum op de kaart (uiterlijk 2027). Banken gaan de bankpassen gefaseerd vervangen door de Debit Mastercard of Visa Debit. Op enig moment wordt automatisch een nieuwe bankpas toegestuurd. Met de nieuwe betaalpas kunnen consumenten alles doen wat ze nu al gewend zijn, aangevuld met een paar nieuwe betaalmogelijkheden.

Wat is het gevolg voor mijn betaalautomaat?
Betaalautomaten in restaurants of winkels accepteren nu soms alleen Maestro en V-Pay. Om de overgang naar nieuwe pinpassen en nieuwe technologie mogelijk te maken, worden alle pinautomaten aangepast of vervangen. In de meeste gevallen is je Eijsink-pinapparaat al automatisch voorzien van een software-update zodat deze de nieuwe kaarten accepteert. Toch is het in sommige gevallen noodzakelijk om je pinapparaat te vervangen. Dit betreft voornamelijk oudere pinapparaten.

Vervang je VX570 + VX820 pinautomaat!
Een pinapparaat dat wél vervangen moet worden is de CCV VX570 + VX820. Maak je nog gebruik van dit pinapparaat? Vervang hem dan tijdig! Stap nu over en ontvang een inruilkorting op het vervangende pinapparaat! Neem contact met ons op voor een offerte.

Vervang je VX570xVX820 pinapparaat

Moet ik een aanpassing doen in de betaalmethoden van mijn booq Bestelsite of QR-Bestellen?
Kunnen gasten online eten bij je bestellen en online afrekenen? Dan doe je er goed aan om de betaalmogelijkheden te checken. Voor de booq Bestelsite en booq QR-bestellen geldt dat de payment service provider (bijv. Pay.) de nieuwe betaaloplossingen automatisch aan je check-out toevoegt. Je hoeft hier dus zelf geen aanpassing in te doen.

Betalen en pin

Ook interessant

Lia
Lia, adviseur

Lia beantwoord graag je vragen
over pinbetalingen en pinapparaten