Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.

Één partner, alles geregeld

40+ jaar praktijkervaring

Ondersteuning zoals je ’m verwacht

Terug

Deel

Waar let je op bij een horeca kassa voor strandtenten?

Lauret
Leestijd 3 min

Als strandtenthouder weet je als geen ander dat elke dag anders is. Er zijn veel omstandigheden waar je geen invloed op hebt en die veranderen, bijvoorbeeld het wispelturige weer. Schijnt de zon of is het winderig? Voeg daar piekmomenten, toeristen, seizoenspersoneel en voorraadbeheer aan toe. Waar je wel altijd om moet kunnen bouwen, is het juiste horeca kassasysteem. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kopen van een kassa voor jouw horecazaak aan het strand.

Klantverhaal kassasysteem Beachclub Texel Eijsink

1. Bestand tegen zand, wind en vocht

Op het strand krijgt apparatuur veel te verduren. Een goed kassasysteem in de horeca voor strandpaviljoens beschikt daarom over stevige, spatwater- en stofdichte hardware. Denk aan schermen die bestand zijn tegen fel zonlicht, zodat je zelfs op een zomerse dag alles goed kunt aflezen. Door het gebruik maken van een goed kassasysteem dat bestemd is voor strandtenten, voorkom je storingen en verleng je de levensduur van je systeem.
 

2. Blijven werken zonder internet

Niets is zo vervelend als een kassasysteem dat uitvalt bij een wifistoring. Een betrouwbaar kassa systeem in de horeca moet offline blijven werken, zodat bestellingen en betalingen gewoon doorgaan. Zeker op locaties waar de verbinding soms wegvalt, is dit een groot voordeel. 
 

3. Snelle service tijdens piekuren

In de zomer kan het in een paar minuten van rustig naar overvol gaan. Met een modern horeca kassasysteem werk je efficiënt, ook tijdens spitsmomenten. Handhelds en tablets sturen bestellingen direct door naar de keuken of bar, waardoor er geen lange rijen ontstaan. Hierdoor kun je fouten voorkomen. Functies zoals tafels samenvoegen, rekeningen splitsen of snel verplaatsen, maken het werk voor je personeel nog makkelijker.
 

4. Bestellen en betalen vanaf het strandbedje

Gasten willen tegenwoordig gemak. Met mobiele horecakassa’s of QR-bestellen kan je personeel bestellingen opnemen en afrekenen - zonder dat gasten naar de bar hoeven te lopen. Dit is ideaal voor gasten en het draagt bij aan de gasttevredenheid. Daarnaast maak je het toeristen makkelijk door diverse betaalopties aan te bieden zoals pinnen, contactloos, creditcards en internationale betaalmethoden. 
 

5. Altijd inzicht in je voorraad

Voorkomen dat je ‘nee’ moet verkopen? Een kassa in de horeca met voorraadbeheer houdt automatisch bij wat er verkocht is. Zo heb je real-time inzicht in wat er nog op voorraad is. Een slimme koppeling voorkomt overschotten en helpt verspilling te verminderen. Zeker in het hoogseizoen is het erg belangrijk om over een actueel horeca voorraadbeheer te beschikken.
 

6. Snel inwerken van seizoenspersoneel

In de horeca aan het strand werk je vanwege het seizoenswerk vaak met nieuw personeel of oproepkrachten. Een gebruiksvriendelijke horecakassa met een duidelijke interface zorgt dat nieuwe medewerkers binnen een paar uur zelfstandig kunnen werken. Dat scheelt tijd, fouten en frustratie.
 

7. Meertaligheid voor internationale gasten

Strandtenten ontvangen gasten uit de hele wereld. Moderne horeca kassasystemen bieden meertalige interfaces, bonnetjes en digitale menukaarten. Zo voelen buitenlandse gasten zich welkom en voorkom je misverstanden bij bestellingen en betalingen. Denk hierbij ook aan meertalige klantendisplays en QR-menukaarten in bijvoorbeeld Engels en Duits.
 

8. Flexibel meebewegen met het seizoen

In de zomer heb je misschien tien kassa’s en meerdere handhelds nodig, in de winter misschien maar twee. Een schaalbaar systeem maakt het mogelijk om eenvoudig licenties en apparaten toe te voegen of af te schalen. Hierdoor kun je flexibel meebewegen met het seizoen en betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt.
 

9. Slimme inzichten met rapportages

Met een goed horeca kassasysteem krijg je direct inzicht in je omzet, best lopende producten en personeelsinzet. Door deze data slim te gebruiken, kun je op bepaalde gebieden optimalisaties uitvoeren. Zo kun je je menu optimaliseren, je inkoop verbeteren en je personeelsplanning afstemmen op de drukste momenten.


Een kassasysteem dat past bij jouw strandtent 

Het juiste horeca kassasysteem helpt je om sneller, slimmer en klantvriendelijker te werken. Wij begrijpen dat strandtenten andere uitdagingen hebben dan een café in de stad. Daarom leveren we horecakassa’s die tegen een stootje kunnen, eenvoudig te gebruiken zijn en meegroeien met jouw seizoen. 

Wil je meer weten over onze kassasystemen en wat we voor jouw strandtent kunnen betekenen? Plan een afspraak met ons in, zodat we advies kunnen geven over een kassasysteem dat bij jouw horecazaak past.

Ale 1 2

Weten hoe andere strandpaviljoens processen inrichten? Ale helpt graag.