Op de hoogte blijven? Krijg de laatste updates in jouw mailbox.
Terug

Deel

Bakkit | De zoete hotspot van Heel Holland Bakt winnares Mercedes en zus Melissa

Susan
Leestijd 3 min

In hartje Rotterdam vinden zoetekauwen en liefhebbers van ambachtelijke lekkernijen hun nieuwe favoriete plek: Bakkit. Deze charmante bakkerswinkel met een vleugje Franse patisserie is het resultaat van de samenwerking tussen Heel Holland Bakt winnares Mercedes Roggen en haar zus Melissa. Wij spraken Melissa over hun concept en bedrijfsvoering.

Header bakkit klantverhaal

“Als kinderen droomden we er al van om samen een bedrijf te starten. Toen Mercedes zichzelf ‘De beste thuisbakker van Nederland’ mocht noemen, werd die droom werkelijkheid. Ze kreeg een tip dat er een heel leuk pandje vrijkwam in Rotterdam. We gingen er kijken en waren direct verkocht. ‘Een eigen bakkerswinkel beginnen, we gaan het gewoon doen!’ We zegden onze banen op en gingen ervoor.”

Sprong in het diepe

“Natuurlijk komt er nogal wat kijken bij het openen van je eigen zaak. Alles is nieuw en er komt veel op je af: aan welke wet en regelgeving moet je bijvoorbeeld allemaal voldoen, wat heb je nodig, wat willen we voor concept neerzetten? Het zijn zomaar een paar vragen waar je mee te maken krijgt. Mercedes had gelukkig al wel wat Horeca-ervaring en we hebben veel hulp gehad – en nog steeds – van onze ouders en naasten. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen voor ons klaarstaan.

Unieke zoete recepturen

“Vanzelfsprekend zouden versgebakken lekkernijen de basis worden van Bakkit. Met creativiteit en liefde voor het vak maken we elke dag de heerlijkste zoetigheden die nét even anders zijn dan elders. Om hier ter plekke van te genieten of to go.” Eén van de hardlopers is hun befaamde ‘Rotterdamse rol’. “Deze gevulde croissant rol is razend populair en altijd snel uitverkocht” vertelt Melissa. Daarnaast hebben ze ook hele bijzondere croissantwafels met diverse toppings en een breed assortiment aan Franse patisserie, uiteraard ook met hun eigen ‘Bakkit-twist’. “Deel van het geheim zit hem in de ingrediënten. Onze missie is: ‘bake the world a better place’. Dat betekent dat we alleen werken met de allerbeste ingrediënten en daar een eerlijke prijs voor willen betalen. Dat helpt om de wereld een beetje mooier te maken.”

Klantverhaal Bakkit, Rotterdam
Melissa en Mercedes Roggen


Goede PR: veel interesse

Sinds de opening op 1 juli 2023, heeft Bakkit al veel gasten mogen verwelkomen. "Het feit dat de winnares van Heel Holland Bakt een zaak zou openen, ging als een lopend vuurtje rond. Het openingsweekend was echt overweldigend. Op de eerste zaterdag waren we binnen anderhalf uur volledig uitverkocht. De interesse was groot en elke dag bracht nieuwe uitdagingen. We werken natuurlijk met dagverse producten en vonden het lastig inschatten hoeveel we moesten maken, maar inmiddels hebben we de balans gevonden tussen vraag en aanbod.”

Als startende ondernemer kijk je natuurlijk ook erg naar de kosten. Ook op dat gebied scoorde booq heel goed.

Kassasysteem helpt bij strategische keuzes

“Ons kassasysteem helpt ons ook bij die balans in vraag en aanbod. We zochten een kassa waarmee je niet alleen eenvoudig kunt afrekenen, maar dat ons óók het inzicht geeft om slimme, strategische keuzes te maken. We kregen verschillende tips om eens contact op te nemen met Eijsink voor kassasysteem booq POS en zo geschiedde. booq is gebruiksvriendelijk en we kunnen er heel eenvoudig mee zien welke producten het best verkopen, hoe de verkooptrends zijn gedurende de dag en wat de verschillen zijn tussen de verschillende dagen van de week. Dat helpt ons om ons assortiment te optimaliseren, maar bijvoorbeeld ook op welke dagen we de deuren openen en wat de slimste openingstijden zijn. Als startende ondernemer kijk je natuurlijk ook erg naar de kosten. Ook op dat gebied scoorde booq heel goed. Mercedes en ik deden in het begin alles zelf en hadden genoeg aan een vaste kassa. Inmiddels hebben we meer mensen in dienst en booq POS uitgebreid met handhelds, zodat zij bestellingen kunnen opnemen aan tafels. Het systeem groeit gewoon met onze wensen en behoeftes mee.”

Mercedes wil ook bak-workshops en masterclasses gaan geven.

Toekomstmuziek: workshops

We zijn eigenlijk natuurlijk nog maar net begonnen. Onze prio ligt bij het uitbouwen van Bakkit. Om goed te blijven draaien als de eerste storm een beetje is gaan liggen. Daarnaast wil Mercedes graag bak-workshops en masterclasses gaan geven. Bakken is waar zij zelf het meest gelukkig van wordt, en dat enthousiasme kan ze als geen ander overdragen. Volgens mij is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat je gelukkiger bent als je iets maakt waar je trots op bent. Dus ook dat is ons streven: mensen blijer maken door ze aan het bakken te krijgen. Iedereen aan de bak!”

Bakkit maakt gebruik van:

Kassa en handhelds
Betalen en pin

Ook interessant

Marcel
Marcel, adviseur

Marcel helpt je graag bij
de zoektocht naar een kassasysteem